1. Ana Sayfa
  2. E-Ticaret

Covid 19’a Karşı İşletmelere Çalışma Tavsiyeleri

Covid 19’a Karşı İşletmelere Çalışma Tavsiyeleri
+ - 0

Neredeyse 2 yıldır koronavirüs hayatımızda! Bu süreçte tüm yaşam tarzımız ve alışkanlıklarımız değişim göstermek zorunda kaldı.

Özellikle de işletmeler için doğru planlama, verimli bir çalışma sistemi için kaçınılmaz hale geldi.

Koronavirüs ile yaşamayı öğrendiğimiz bu günlerde işletmeler yeni yaşam tarzına uyum göstermeyi ne kadar hızlı öğrenirlerse o kadar az yıpranırlar. Doğru stratejiler ve verim alabileceğiniz bir çalışma sistemi ile bu süreçten işletmenizi yıpranmadan koruyabilirsiniz. Süreci doğru yönetmek için doğru noktalar üzerinde durmalısınız. Peki, Covid-19 sürecinde işletmeniz için ne tür önlemler almalısınız?

İşletmelere çalışma tavsiyeleri Covid-19 sürecinde veriminizi arttırmanızı sağlayacak. Doğru analiz ve stratejiler ile işletmenizi ayakta tutmak ve bu süreçten hasar almadan gelişmeye devam etmek sizin elinizde! Covid-19’a karşı işletmeler hangi adımları uygulamalı, gelin birlikte bakalım.

Yenileşmeye ve Dönüşüme Karşı Açık Olun

İçinde bulunduğumuz dönemde dijital dünyanın ve yenileşmenin fırsatlarını yakalamak son derece önemli bir konu. Bu noktada her işletme kendi sektörü dahilinde gelişen yenilikleri ve dönüşümleri yakından takip etmeli.

  • Öncelikle gelir ve gider analizi yaparak sektörel olarak içinde bulunduğunuz durumu analiz edin.
  • Arz-talep dengesine göre üretim ağınızı güncelleyin; tedarik planlamanızı buna göre belirleyin.
  • Risk analizi yapın. Finansal süreçleri etkileyen durumları gözden geçirin.
  • Son dönemde kısıtlamalarında etkisi ile artan e-ticaret sektöründe kendinize güncel ve orijinal bir imaj yaratın.
  • Hangi ürünlere/kategorilere yoğunluk olduğunu tespit ederek, alışveriş trendlerinizi güncelleyin.
  • Yatırımlarınızı online kanallar üzerinde yapmanız bu süreçte işletmenizin verimini arttıracaktır. Elbette dijital dünyanın yeniliklerini doğru analiz etmelisiniz.
  • Satış ve planlama süreçlerinizi odak müşteri kitlenize göre yeniden planlayın. Satış ve pazarlama stratejileri işletmenizin verimini arttırmanıza yardımcı olacaktır.

Dijital Pazarlamanın Size Sundukları

Koronavirüsün hayatımıza girmesi ile tüm yaşam teknolojik platforma kayış yaşadı desek, yanlış olmaz. Dolayısıyla bu süreçte doğru teknolojik yatırımlar yapmak son derece önemli bir adım olacaktır.

Salgın sürecinde ‘normal’ olarak tanımladığımız tüm yaşam alışkanlıklarımız kısa süre içinde dönüşüm yaşadı. İşletmelerin içinde bulunduğumuz süreçte hayatta kalmaları için bu dönüşümlere kısa sürede ayak uydurması gerekiyor. Dijital pazarlama sahası Covid-19’a karşı işletmelerin hayatta kalması için adeta bir fırsatlar dünyası.

Elbette bu dünyayı doğru analizleyerek, her işletmenin kendi ihtiyaçları dahilinde yeni sisteme adapte olması gerekiyor.

İyi Planlama, Sağlam Ekip

Koronavirüs salgını ile birlikte çalışma hayatı adım adım evlere taşınmış durumda. Ancak küçük, büyük tüm işletmeler bu süreçte evlerden yönetilir hale geldi. Bir süre daha bu durum sürecek gibi. Ancak bu dönemin tam olarak ne kadar sürecek olmasını bilmemek, işletmelerin önünü görmesine engel olabiliyor. İşte bu noktada yapılması gereken içinde bulunulan şartların doğru analiz edilmesi ve gerekli planlamaların çok geç kalınmadan hayata geçirilmesidir.

İşletmeler için Covid-19’a karşı çalışma tavsiyeleri arasında sağlıklı bir çalışma ortamının olması son derece önemlidir. Özellikle kalabalık bir ekiple çalışan işletmeler için salgın dönemi daha yoğun ve karmaşık bir hal almaya yöneldi. Dolayısıyla işletmenizin pandemi koşullarında ayakta kalmasını sağlamak için öncelikli olarak ekibinizin sağlam adımlarla hareket ettiğinden emin olmalısınız.

  • Önceliklerinizi doğru belirleyerek planlamalarınızı ekibinize sistemli bir şekilde aktarın.
  • Hangi sektörde olursanız olun; yürütülen projelerde ekipteki herkesin kendi sorumluluğunun bilincinde olması son derece önemlidir. Bu noktada sorumlu olduğunuz çalışanlara doğru briefler verdiğinizden emin olun.
  • Ekip arkadaşlarınızla iletişimi kolaylaştırma için çeşitli bulut tabanlı uygulamalardan yararlanabilirsiniz. Düzenli iletişim kurmak hem işinizi doğru yönetmenizi kolaylaştıracak hem de evlere kapandığımız bu süreçte ruhsal sağlığınıza iyi gelecektir.
  • Çalışma sistemini iyileştirmek için ekibin beklenti ve geri bildirimlerini değerlendirin. Edindiğiniz verileri çalışma hayatınıza yansıtmanız mevcut gidişatınızı iyileştirmek açısından faydalı bir uygulamadır.

Hayatta Kalmak İçin Doğru İletişim

Müşteri odaklı hareket eden ve bu süreçte olumlu iletişim kurmayı başaran işletmeler, her zaman bir adım önde olarak kazançlı sonuçlar elde edebilirler. Daha önceki deneyimlerinizi bu süreçte doğru bir iletişim alanı sağlamak için kullanmalısınız.

  • Aynı sektör içinde yer alan diğer marka ve işletmelerle yapılan ortak projeler, odak müşteri kitlenizin sizi tanımasını sağlayacaktır.
  • Müşterilerle kurulan sağlıklı ilişkiler özellikle pandemi döneminde artı bir çalışma stratejisidir. Müşterileriniz tarafından pozitif duygularla hatırlanmanızı sağlayacak ve bu da marka değerinizi arttıracaktır.
  • Müşterilerinize kolaylık sağlayacak uygulamalar geliştirmeniz ve onlara özel teklifler sunmanız, işletmeniz için cazip sonuçlar doğuracaktır.

Pandemi süreci dünya genelinde neredeyse tüm sektörleri derinden etkilemiş bile olsa bu süreçte yaşananlardan en kısa sürede ders çıkartmak, işletmenizin ayakta kalmasını mümkün kılar. Yenilikleri takip etmek ve doğru analizler yapmak size her zaman artı bir avantaj sağlar. Salgın sürecinin atlatılması ile birlikte bu süreçte gerçekleştirdiğiniz uygulamalar işletmenizin değerini yükseltecektir. İçinde bulunduğumuz dönemde işletmenizin hayatta kalmasını sağlarken ruh sağlığınızı da ihmal etmeyin.

Yorum Yap