İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. E-Ticaret

Müşterilerinize Defalarca Satış Yapmanın Yöntemleri

Müşterilerinize Defalarca Satış Yapmanın Yöntemleri
+ - 0

Satış arttırma teknikleri hangi ölçekli olursa olsun her firma için önemlidir. Bu sayede müşterilerinizin bir ihtiyacı olduğunda sizi tercih etmesini sağlayabilir ya da üst üste satışlar yapabilirsiniz. Tercih etmeniz önerilen noktalardan bazıları aşağıda olduğu gibidir;

  1. Kişiye Özel Pazarlama Çalışmaları
  2. Puan Sistemi
  3. Satın Alma Teşvikleri
  4. Remarketing
  5. E-Bülten Kullanımı

Bunların doğru kullanılması, en iyi sonuçları almanıza yardımcı olur. 

Kişiye Özel Pazarlama Çalışmaları

Kişisel özel pazarlama çalışmaları, satış arttırma stratejileri arasında yer alır. Düzgün bir şekilde planlarsanız, bir müşteriniz sizi yeniden tercih edebilir. Bu çalışmalar genellikle SMS ya a e-mail marketing çalışmaları ile yürütülür. Burada,

  1. Ürün ve hizmet tanıtımı,
  2. Kampanya duyurusu,
  3. Kutlama gibi birçok stratejiden yararlanılır.

Ancak bunlar içerik itibariyle kişi için özel hazırlanmış yapıda olmalıdır. Böylece sadece kişisel olduğunu izlenimi uyanacağı için satın alma duygusu oluşabilir.

Puan Sistemi

Puan sistemi günümüzde birçok işletme ve e-ticaret platformu tarafından kullanılır. Zira puan toplamak insanlara bir şeyi kazandığı hissini verir. Satış arttırma kampanyaları arasında önemli bir yeri bulunmaktadır.

Bu sistemde temel olarak alışveriş ardından tutarın bir bölümü puan olarak kazandırılır. Aynı zamanda her alışveriş ardından belirli bir puan verilebilir. Böylece bir puana gelindiğinde ödül sunulabilir. Böylece bir sonraki alışverişte bunlardan faydalanma gerçekleşebilir.

Puan sistemi daha işlevsel olduğu için sık sık indirimlerle beraber kullanılır. İnsanlar indirim alabilmek için daha fazla alışveriş yapacağı için böylece satışlarınız da yükselecektir. 

Satın Alma Teşvikleri

Müşterilerinizin tekrar alışveriş yapmasını, ancak bir ihtiyaçları oluşmasını beklemek istemiyorsanız onları teşvik etmeniz gerekir. Bu nedenle satın alma teşvikleri kullanılabilir. Ciro arttırıcı çalışmalar bu çerçevede oldukça geniştir.

Örneğin promosyon ürünler ile beraber kişilerin ilgisini çekerek alışveriş yapmalarına yardımcı olabilirsiniz. Aynı zamanda bir kampanya belirleyerek bunu tüm müşterileriniz ile paylaşabilirsiniz. Bu gibi etkinlikler yakından takip edildiği için böylece satışlarınızı gözle görülür bir şekilde arttırabilirsiniz.

Remarketing

Remarketing çalışmaları satış arttırma kampanyaları arasında sık sık yapılmaktadır. Burada sosyal medya platformlarında ya da Google ADS sistemine reklam verilmektedir. 

Günümüzde birçok insan bir ürünü bir siteden satın almadan farklı kaynaklara da bakarak karşılaştırma yapar. Eğer onu tekrar size döndürmek ve tercih etmesini sağlamak istiyorsanız, remarketing burada devreye girer.

Böylece daha kaliteli olduğunuz düşüncesini uyandırarak kendinizi hatırlatabilir, sizi tercih etmesini sağlayabilirsiniz. Her ne kadar yapısı gereği sürekli kullanılamayacak olsa da sitenize geri dönüşleri arttıracağı için satış arttırma kampanyaları arasında yerini almaktadır.

E-Bülten Kullanımı

E-bültenler birçok firma tarafından değersiz içerikler olarak görülse de aslında oldukça önemlidir. Zira müşteriler, satın aldıkları bir ürünle alakalı bilgileri, blog yazılarını görmek isteyebilir. Örnek olarak bir kedi ürünü satın alan kişiler, ağırlıklı olarak kediler ile bilgileri de okumayı arzulayabilir. Pet ürünleri satıyorsanız blog sayfanızda paylaşım yapmak aktif kullanılmanıza yardım eder.

Bu zamanla bir müşterinin, ilgili ürünlerde sadece sizden alışveriş yapmasına da destek olur. Bu neden bir müşteri sadakati oluşturur. Satış arttırma kampanyaları arasında e-bülten bu nedenle oldukça önemlidir.

Lakin bu sadece blog yazıları için geçerli değildir. Yeni ürün bilgilendirmeleri, duyurular ve kutlama notları da e-bülten arasına girer. Bunlar e-mail sistemi ile müşterilere iletilmektedir.  Günümüzde birçok firma bu yöntemi yaygın olarak kullanır.

Eğer müşterilerinize daha fazla satış yapmak istiyorsanız bu yöntemleri tek tek uygulayarak en iyi sonuçları elde edebilir, kazançlarınızı yükseltebilirsiniz.

Yorum Yap