İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. E-Ticaret

Babalar Gününde Satışlarınızı 3 Katına Çıkartın!

Babalar Gününde Satışlarınızı 3 Katına Çıkartın!
+ - 0

Yaklaşan babalar günü için şimdiden satışlar yapılmaya başlandı. Bu süreçte izleyebileceğiniz…

Bu süreçte izleyebileceğiniz duygusal pazarlama ve satış arttırma yöntemleri hakkındaki her şeyi bu yazımızda sizinle paylaşmaya çalışacağız. Böylece sizde babalar gününde satışlarınızı etkili olarak arttırabileceksiniz.

Duygusal Pazarlama Nedir? Niçin Duygusal Pazarlama Kullanılır?

İnternette dolaşırken farkında olmadan birçok duygusal pazarlamaya denk gelmişsinizdir. Kimisi aleni bir biçimde bunu yaparken kimisi daha bilinçaltınıza çalışarak bunu size hissettirmeden yapmaktadır. Burada amaç direkt olarak tüketicinin duygularına hitap etmek ve satışı bu şekilde gerçekleştirmektir. Bundan dolayı bu satış taktiği firmalar açısından oldukça önem taşır. Bu pazarlamayı ufak bir örnekle taçlandıralım. Sevgililer gününde gördüğünüz bol aşk temalı reklamlar ya da anneler gününde yayınlanan anne şefkatini ve mutluluğunu gösteren reklamların çoğunda duygusal pazarlama tekniği kullanılır.

Duygusal pazarlama kişilerin markaya olan güvenini arttırır. Uzun vadede ise bu durum marka ile tüketici arasında gizli bir bağ oluşturur. Marka ile tüketici arasında oluşan bu duygusal bağ sonucu kendinizi özel ve mutlu hissedersiniz. Böylece siz durumun farkında olmadan kendinizi sürekli olarak bu markadan satış yaparken bulursunuz. Duygusal pazarlama sonucunda hislerinizle hareket ettiğiniz için ürünlerin fiyat etiketleri sizin için sadece rakamdan ibaret olacaktır.

Bu pazarlamanın sonuç vermesinde duygularımız yatmaktadır. Rutin alışverişlerimizde bile duygularımızın ön planda olması, toplum olarak duygusal bir insan oluşumuzdan kaynaklanır. Devamlı olarak aynı parfümü kullanmamız ya da devamlı aynı marketi tercih etmemiz aslında karşı tarafla kurulan duygusal bağdan başka bir şey değildir. Bu konuyu son bir örnekle bitirelim. Halk tarafından sevilen bir ünlünün şampuan reklamında oynaması ve kendisinin de günlük hayatta bu şampuanı kullanıyor olduğunu düşündürten his aslında tamamen sizin o ürünü almanız için yapılmış bir duygusal pazarlamadır.

Babalar Günü İçin Satışlar Nasıl Arttırılır?

Yaklaşan babalar günü için firmalar e-ticaret satış arttırma konusunda hareket etmeye başladılar bile. Satış arttırmak için yapabileceğiniz pek çok yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemlere şimdi birlikte bakalım.

  • Tüketicilerin ilgi alanlarına göre pazarlama yapın: Bütün pazarlama tekniklerinde bilinmesi gereken ilk nokta müşterinin ilgi alanına yönelmek. Konumuz babalar günü olduğuna göre babaların hoşuna gidecek başlıklar belirleyebilirsiniz. Hemen örnekle pekiştirelim. Mesela oyun sever babalar için hediyeler, bahçecilik alanında babanızı mutlu edecek ürünler, maket tutkunları için ilginç maket seçenekleri gibi başlıklarla dikkat çekebilirsiniz. Bir başka yöntem ise satış yapmak istediğiniz bölümü parlatmaktır. Büyük kampanya gibi ya da 50 TL ye babanıza alabileceğiniz hediyeler gibi başlıklar satış konusunda oldukça etkili olacaktır.
  • Doğru iletişim yöntemine yatırım yapın: E-ticaret sitesi üstünden satış gerçekleştireceksiniz eğer Google üzerinden reklam vermek mantıklı olacaktır. Babalar gününe özel yapacağınız reklamlar ile müşterilerin Google üzerinden tekrar size gelmelerini sağlayın. Satış arttırmak için başka bir yol olarak özel günlerde e-posta ve sms atma yöntemini de kullanarak müşterileri indirimlerden haberdar edebilirsiniz.
  • Geri sayımlardan yararlanın: E-ticaret sitelerinin büyük bir kısmı bu satış taktiğini kullanmaktadır. Büyük fontlarla hazırlanan sayaç o gün gelene kadar bir şekilde gerek pop-up gerekse telefonunuzdaki aplikasyonların çoğunda reklam olarak karşınıza çıkacaktır.
  • Satışları oyunlaştırın: Müşterilerin dikkatini çekmek için çoğu kişinin yaptığı çekiliş yöntemini deneyin. Birçok ürün için farklı çekilişler yaparak müşterilerinizin indirimli kodlardan yararlanmasını sağlayın.

Müşteri Sayısını Arttırmak İçin Tavsiyeler

Müşteri sayısını arttırmak mı istiyorsunuz o zaman bize kulak verin. Ürünlerinizi iyi pazarlamanız için müşteriniz oldukça önemlidir. Hatta müşteri veli nimetimizdir. Bu yüzden planlayacağımız her şeyde kendinizden önce müşteriyi düşünmelisiniz. Şunu unutmayın siz bir markasınız. Bu sebeple ürünlerinizi en iyi şekilde pazarlamak zorundasınız. Hikayenizi müşteriye anlatın. Böylece müşteri ile aranızda bir sadakat bağı oluşacaktır. Ürünlerinizin güvenilirliğini müşteri ne kadar bilirse sizden daha fazla alışveriş yapacaktır. Müşteriyle ilgilenin. Sorularını yanıtsız bırakmayın. Sorularına cevap bulan müşteri mutlu müşteridir. Gündemi yakından takip edin çünkü müşteri her şeyden haberdardır. Önümüzde babalar günü var. Bunu düşünürsek son moda ürünler veya son teknolojik ürünleri pazarlayabilirsiniz.

Teknolojiyi en iyi şekilde kullanın çünkü teknoloji artık hayatımızın her saniyesinde. Mobil üzerinden, web sitelerinden, televizyondan hatta gerekiyorsa sosyal medyadan bol miktarda destek alın. İş birliği yapacak kişiler bulun. Müşteriniz teknolojiyi yakından takip ettiği için yapacağınız en ufak bir farklılık onların hoşuna gidecektir. İndirimleri müşteriler sever bu yüzden sizde indirimleri sevin. Sonuçta başka bir açıdan bakarsak bir noktada sizde müşterisiniz. Her zaman olmasa bile belli aralıklarla mutlaka indirimler düzenleyin. Bu da bir stratejidir. Müşteri belli aralıklarla düzenlenen indirimlere alıştığında bir süre sonra otomatik olarak indirim var mı bakmak için kendisi siteye gelecektir.

Satış Yaptıktan Sonra Ürün Müşteriye Ulaşana Kadar İşiniz Devam Edecek

Müşteri sitenizi ziyaret etti ve beğendiği bir ürünü sizden aldı. Bu noktada o ürün müşteriye ulaşana kadar sizin işiniz bitmiş sayılmıyor. Dikkat etmemiz gereken noktalar şu şekildedir:

  • Teslimat: Birkaç ticaret sitesi aynı gün teslimat garantisi veriyor fakat bunu gerçekleştiremiyor. Müşteri içinde bu durum oldukça güven sarsıcı olmaktadır. Bundan dolayı teslimat sürelerinde gerçekçi olmak önemlidir. Ortalama bir teslim süresi belirleyerek hem siz zor durumda kalmazsınız hem de müşteri ekstra bir beklenti içine girmez.
  • Çağrı merkezi: Müşterinin güvenini kazanmak için bir diğer nokta da çağrı merkezleridir. Üründe bir sıkıntı çıktığında ya da müşteri ürünü iade etmek istediğinde ulaşılabilir bir çağrı merkezi ister. Ayrıca çağrı merkezinin müşteriye tavrı da müşteri için oldukça önemlidir.

Sizde satış arttırmak istiyorsanız bu yöntemleri kullanabilirsiniz. Sadece babalar gününde değil her gün bir önceki günden daha fazla satış yapmak isterseniz bu yöntemleri mutlaka deneyin.

Yorum Yap