İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. E-Ticaret

Bir E-Ticaret Sitesi Nelerden Oluşur?

Bir E-Ticaret Sitesi Nelerden Oluşur?
+ - 0

Güçlü bir e-ticaret sitesi ile daha geniş kitlelere hitap etmeye, daha yüksek düzeyde pazar payına ulaşmaya ve satışlarınızı birkaç katına çıkarmaya hazır mısınız?

2020 ve 2021 yılında kurulan e-ticaret sitelerinin sayısı %35 oranında artış gösterdi. Adım adım dijitale kayan satış süreçlerini hedef kitlesi ile buluşmak için lehine çeviren pek çok girişim, kısa sürede yüksek oranda satış elde etti. Siz de bir e-ticaret sitesi kurarak satış süreçlerinizi dijital dünyaya aktarmaya hazır mısınız? İşte bir e-ticaret sitesi kurmak için ihtiyacınız olan her şeyin tam listesi!

E-Ticaret Sitenizin Alt Yapısını Kurun!

İnternet ortamında bir web sitesinin varlığı, sahip olduğu alt yapıya bağlıdır. Bu alt yapının kurulabilmesi için domain, hosting, alt yapı sistemi ve güçlü bir temaya ihtiyacınız var.

Domain tercihi

Domain, web sitenizin internet dünyasında bulunabilir olmasını sağlayan adresidir. Geçmişte e-ticaret sitelerinde satılan ürünün ya da satın alma eyleminin öne çıktığı anahtar kelimeleri domain’de kullanmak oldukça popülerdi. Ne var ki, SEO hakkında gerçekleştirilen en son güncellemeler, domain’de anahtar kelime kullanımının sanıldığı kadar önemli olmadığını ortaya çıkardı.

Son dönemlerde en popüler olan e-ticaret sitelerini ve onların işlevleri ile alakalı olmayan domain’lerini düşünün:

  • Amazon,
  • N11
  • Trendyol
  • GittiGidiyor
  • Ve çok daha fazlası.

Web sitenizde, ana sayfanızda ve içerik çalışmalarınızda anahtar kelime kullanımı çok değerli olsa da, bu, domain için pek geçerli bir kural değil.

Hosting tercihi

Doğru hosting firması ile çalışmak, sitenizin hızının artış göstermesine ve bu sayede ‘’hemen çıkma’’ oranlarının en düşük seviyede olmasına yardımcı olabilir.

Yapılan güncel bir e-ticaret araştırmasına göre, girdiği e-ticaret sitesinde donma ya da yavaş yüklenme deneyimleyen ziyaretçilerden %70’i, söz konusu siteden alışveriş yapmamayı tercih ediyor.

Hız ise çoğu zaman seçtiğiniz hosting firmasının konfigürasyonu, sunduğu seçenekler, fiziksel konumu  ile alakalıdır. Doğru bir hosting firması seçimini page speed (sayfa hızı) değerlerinizi yükselteceğini, dönüşüm optimizasyonu sağlayacağını ve sıralamanızı güçlendireceğini unutmayın.

Doğru alt yapı sistemi tercihi

Ürünlerinizin e-ticaret sitenize teker teker yüklenmesi, indirimlerin ayarlanması, sitenizin basit bir panel üzerinden kontrol edilebilmesi ve değişikliklerin kolayca yapılabilmesi gerekiyor. Bunun için hangi alt yapı sistemini tercih edeceksiniz?

Alt yapı sistemleri e-ticaret siteleri için oldukça çeşitli. Pek çok kişi WordPress, Shopify, WooCommerce gibi çeşitli alt yapılar kullanıyorlar. Alt yapılara entegre edilen güvenli ödeme yöntemleri ise kullanıcıların alışveriş yapmalarını kolaylaştırıyor. Siz de özellikleri detaylıca kıyasladıktan sonra sizin için en uygun alt yapıyı tercih edebilir ve sitenize kurabilirsiniz. Doğru alt yapı tercihi için tek bir panel üzerinden genel yönetimin kolay olmasına, sitenin özelleştirilebilir ve erişilebilir olmasına dikkat etmenizi tavsiye ediyoruz.

Doğru tema seçimi

Standart bir e-ticaret sitesinin en önemli alanları kuşkusuz ana sayfa ve ürün sayfalarıdır. Keyifli bir gezinme ve kolay satın alma için tüm alanların doğru tasarım ile sunuluyor olması gerekir. Bu da doğrudan e-ticaret sitenizin teması ile alakalıdır.

  • Doğru bir tema, web sitenizin yüklenme hızını arttırır ve kolayca erişilebilen alanlardan alışveriş yapma ihtimalini yükseltir. Kısacası, doğru bir tema seçimi dönüşüm optimizasyonunun önemli bir parçasıdır.
  • Doğru bir tema, kullanıcıların ana sayfadan ürün kategorilerine, kategorilerden sayfalara, sepete, ödeme sayfasına gitmesini sağlarken, anlaşılabilir ve kullanımı kolay alanları sayesinde gezinmeye devam etmeye ve alışverişi tamamlamaya teşvik eder. Temanızda renk seçimlerinden görünür alanların form bakımından optimizasyonuna kadar her detayı özenle ayarlamanız gerekir. E-ticaret sitenizin teması, fiziksel mağazanızın dekoru ve ürün yerleşimi kadar önemlidir.

E-Ticaret Sitesi Paneli: Dijital Mağazanızı Kolayca Yönetin

Güçlü bir e-ticaret sitesinin kolayca yönetebileceğiniz, ürün ekleyebileceğiniz, indirimlere göre güncelleyebileceğiniz ve otomatik stok sistemi dahilinde ürün yayına alıp yayından kaldırabileceğiniz bir paneli olmalıdır. Bu panelin ana dilinizde hizmet veriyor olması, yönetilebilir alanların tümüne kolayca erişmenizi sağlaması, ekstra eklentiler ile entegre bir şekilde kolayca çalışabilmesi son derece önemlidir.

Panelinizin çeşitli analiz araçları ile entegre bir şekilde çalışması ziyaretçi davranışlarını daha kolay analiz edebilmenizi ve buna göre sitenizin etkinliğini ölçmenizi sağlar. Örneğin pek çok e-ticaret sitesi Search Console ya da Google Analytics’e bağlıdır. Bu bağ, anahtar kelimelerdeki güncel konumunuzu, ziyaretçi sayınızı, trafik kaynaklarınızın dağılımını ve daha fazlasını gösterir.

Güvenilir ve Güçlü Ödeme Sistemleri: Ziyaretçilerinize çeşitlilik Sunun

Çeşitli dijital ödeme yöntemleri ve sanal poslar kullanarak ziyaretçilerinizin alışverişini rahatça tamamlamasını sağlayın. Kredi kartı, banka kartı, hediye çeki, EFT / Havale seçeneği ve kapıda ödeme gibi alternatifler sunarak sepeti terk etme oranlarını azaltmayı deneyin.

Günümüzde e-ticaret sitelerinin ziyaret sayısı, ziyaretin alışveriş ile tamamlanma sayısı ile kıyaslandığında ortaya şu çıkıyor: Pek çok ziyaretçi ödeme yöntemleri ve kargo ücreti ile ilişkilendirilebilecek sebeplerle alışverişi tamamlamamayı tercih ediyor.

Ziyaretçilerinize güvenilir ödeme yöntemleri, HTTPS sertifikası ve prestijli bir marka yüzü ile konforlu bir alışveriş sunabilirsiniz.

Yazıyı Dinlemek İçin;

Yorum Yap