İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. E-Ticaret

Yeni Başlayanlar İçin E-Ticarette Satışları Artırma Yolları Nelerdir?

Yeni Başlayanlar İçin E-Ticarette Satışları Artırma Yolları Nelerdir?
+ - 0

E-ticaret satış sitelerinde aylık satış grafikleri oldukça önemlidir. Site grafiği incelenerek, satış potansiyelleri hakkında ayrıntılı analizler yapılabilir.

E-ticarette satışları artırma doğru yöntemler kullanıldığında hayal olmaktan çıkar. E-ticaret satışları, tüm sektörler için aynı oranda kazanç sağlayan bir kapı olarak görülebilir.

Marka ve sunumu yapılan ürünler, genel pazarlama şekillerini etkiler. Doğru pazarlama yöntemlerini kullanabilmek için satışı yapılan ürünlerin piyasasına hakim olunmalıdır. Ürün piyasasını daha iyi öğrenebilmek adına kişilerin sürekli kullandığı yöntemleri test etmesi gerekir. Doğru yöntemler bulunduğunda, istikrarlı bir şekilde o alanda ilerlenmelidir.

Satışı yapılan ürünlerin pazarlama stratejilerinde, düzenli iyileştirmeler yapılması gerekir. Bu şekilde, satışı yapılacak ürünler kullanıcılarla daha kolay şekilde buluşur. E-ticarette satışları artırmak isteyen kişiler, şu 6 öneriyi dikkatli bir şekilde uygulamalıdır:

  1. Son yılların en popüler sosyal medya uygulaması olan Instagram’ı etkin bir şekilde kullanın.
  2. Instagram kullanarak, mevcut e-ticaret sitesinin satış ve pazarlama grafiği düzenli şekilde arttırın.
  3. Facebook ve Instagram reklamlarını kullanarak, hedef kitlenize daha rahat ve kolay şekilde ulaşın.
  4. Dönüşüm oranlarını inceleyen optimizasyonları kullanarak, satışlarınızı iki katına çıkarın.
  5. E-ticaret alanında yapılan SEO çalışmalarına öncelik verin.
  6. Google reklamları kullanarak daha fazla kişiye ulaşın.

Instagram Kullanarak E-Ticaret Sitesi Grafiği Arttırın

Instagram dünya genelinde, en çok kullandığımız uygulamaların başında gelmektedir. Uygulamanın yaklaşık 800 milyon kullanıcısı bulunur. Ülkemizde yaklaşık olarak 25 milyon aktif Instagram kullanıcısı vardır. Gelecek yıllarda, daha çok insanın Instagram uygulamasında, aktif olması bekleniyor.

Instagram, e-ticaret altyapısını geliştirmek için çeşitli yenilikler geliştirir. Instagram kullanarak e-ticarette satışları artırmak, yapılan yeniliklerle mümkün hale gelmiştir. Instagram merkez ofisi, sadece bu alanda çalışacak 50 kişilik bir ekip oluşturmuştur. Geleceğin parlayan yıldızı e-ticaret siteleri, sosyal medya etkisiyle de oldukça kullanılır hale gelmiştir.

E-ticarette satışları artırmak için Instagram oldukça verimli bir mecradır. Instagram hesabınızı işletme hesabı olarak kullanarak, hazır analiz yöntemleri ile satışlarınızı arttırabilirsiniz. Instagram hesabınızı büyütmek de bu süreçte yardımcınız olur. Büyüyen hesaplar, hedef kitlenize ulaşmayı kolaylaştırır.

Instagram hesabını büyütmek isteyen kişiler, şu adımları uygulayabilir:

  • Günde en az bir adet, satışını yaptığınız ürünü paylaşın. Ürün fotoğraflarının doğal açılardan çekilmiş olmasına dikkat edin.
  • Haftada 1 kere, hedef kitlenize yönelik içeriklere sahip olan canlı yayın yapın.
  • Rakiplerinizi belirleyin ve bu rakipler arasında nasıl fark yaratacağınıza karar verin.
  • Sizinle etkileşime geçen takipçilerinizle iletişimde kalın. Takipçiler ile düzenli aralıklarla soru cevap rutinleri düzenleyin.
  • Rakipleriniz ile iletişime geçen takiplerinizin tespitini yapın. Hangi alanlarda ürün çeşitliliğine ihtiyaç duyduklarını saptayın.
  • Takipçilerinizin sizi fark etmeleri için Instagram reklam uygulamasından faydalanın. Hedef kitlenize daha rahat ulaşmanız için ise Instagram reklamlar uygulaması oldukça önemlidir.

Facebook ve Instagram Reklamları

E-ticaret satışlarında kullanılan sosyal medya reklamları, oldukça etili iletişim araçlarıdır. Facebook ve Instagram reklamları, bu alanda en etkili sonuçları verir. Satış yaparken hedef kitlenizin yaş ve cinsiyet gibi unsurları göz önüne alınmalıdır. Bu kriterlerin en kolay yoldan tespiti, sosyal medya uygulamaları ile yapılabilir.

Facebook ve Instagram reklamları ile hedef kitleye ulaşmak, satış alanında kendinize avantajlı bir yol oluşturmanızı sağlar. Farklı ürün seçeneklerini kullanarak, hedeflediğiniz kitlenin ihtiyaç tespitlerini net bir şekilde yapabilirsiniz. En fazla satış yapan ürünlerinizin reklamını yapmak, markanızın daha hızlı büyümesine yardımcı olur.

Facebook ya da Instagram reklamları kullanarak, kampanyalarınızı hızlı bir şekilde alıcılarla buluşturabilirsiniz. Kampanya kullanarak E-ticarette satışları artırmak için şu uygulamaları gerçekleştirebilirsiniz:

  • Kategori ve içerik sayfanıza yönlendirici reklamlar kullanın.
  • Yönlendirici reklamlar ile satış trafiğinizi arttırıcı yöntemler kullanmaya başlayın.
  • Son gezilen ürünlerin tespiti ile en beğenilen ürünlerinizi ön plana çıkarın.
  • Reklamınızı doğru ve etkili şekilde yapabilmek için satış arttırıcı reklam grafiklerinden faydalanın.
  • Emojilerden yardım alarak içeriklerinize hareket katın.
  • Yaratıcı reklamlar kullanarak sitenizin ilgi çekici olmasını sağlayın.

Facebook ve Instagram reklamcılığı alanında, mutlaka profesyonel destek alınması gerekir. E-ticarette satışları artırmak doğru kişiler ile işbirliği yapınca daha kolay hale gelir. Gerekli alanlarda, yardım almaktan çekinmemeniz önemlidir.

Dönüşüm Oranları Optimizasyonu İle Satış Arttırmak

Aylık satış oranı grafikleri, ziyaretçileriniz hakkında önemli bilgiler verir. Sitenize gelen ziyaretçi sayısı fazla ancak satışlarınız düşükse bunun nedenleri hakkında ayrıntılı olarak araştırma yapmanız gerekir. Nerede yanlış yaptığınızı belirlemeniz, önceden önlem almanızı da mümkün kılar. Genel olarak incelendiğinde, sitelere gelen ziyaretçilerin % 2’sinin satış yaptığı görülür.

Dönüşüm oranları optimizasyonu ile satış arttırmak, UX araştırma, Google Analytics ve Hotjar kullanılarak mümkündür. Bu uygulamalar, satış ve ziyaretçi grafikleri hakkında en net bilgileri size ulaştırır. Bu şekilde gelen kullanıcıların, neden satın almadan çıkış yaptıklarını da daha iyi anlayabilirsiniz.

E-ticarette satışları artırma noktasında kullanılan resim ve yazı boyutları önemli bir etmendir. Bu alanda da profesyonel destek alabilir, satışlarınızı arttırma yöntemini kullanabilirsiniz.

E-Ticaret Alanında Yapılan SEO Çalışmaları

Arama motoru optimizasyonlarına uygun olarak üretilen içerikler ile ayda binlerce kişiye ücretsiz şekilde ulaşabilirsiniz. Google aramalarında üste çıkmanız, arama yapan kişilerin sizden alışveriş yapmalarını daha kolay hale getirir. Yapılan araştırmaların içerdiği bilgilere göre, ayda % 93 oranında kişi, Google aramaları ile satın alma işlemi gerçekleştirmektedir.

E-ticaret alanında yapılan SEO çalışmaları, markanızı pazarlama alanında destekler. Doğru kullanıcılara ulaşmanızı sağlar. Satış grafiklerinizin de önemli ölçüde artmasını sağlar. Bu açıdan, SEO çalışmaları, tüm markalar için oldukça önem taşır. Herhangi bir ürün satın almadan önce, neredeyse herkes internet üzerinden araştırmalar yapar. Bu araştırmalar neticesinde doğru ürüne ulaşmaları daha kolay şekilde gerçekleşir.

  • Google aramalarında doğru noktada yer almanız, satış oranınızı yükseltir.
  • Doğru müşterilere ulaşmanızı daha kolay şekilde gerçekleştirir.
  • Google aramalarının ilk sayfasında yer almanız, sitenizin aylık satış grafiklerinin de yükselmesini sağlar.
  • Üst sıralarda yer almanız, markanızın bilinirliğini de arttıracaktır.
  • SEO çalışmalarının birçok yönü hakkında, profesyonel destek almanız mümkündür.

Google Reklamlarını Kullanarak E-Ticarette Satışları Artırmanız Mümkün

Aylık veya günlük belirlediğiniz bütçeler, işletmeniz hakkında yapacağınız ayrıntılı reklam fikirlerini belirler. Tıklama başı maliyetler, diğer reklam fikirlerine oranla daha uygun maliyetlerde bulunur. Google Adwords kullanarak, reklam bütçenizi uygun oranlarda belirleyebilirsiniz.

Google reklamlarını kullanarak satış arttırmak, üç farklı kampanya türünü kullanarak gerçekleştirilebilir:

  • Adwords metin reklamlarını kullanarak, Google aramalarında üst sıralarda yer alabilirsiniz. Seçtiğiniz anahtar kelimeler, anahtar kelime oranları metnin ön planda yer almasında etkilidir.
  • GDN görüntülü reklamlar, sitelerdeki banner reklamlarının yer aldığı kısımlardır. Son gezilen ürünler ve konu başlıkları bu kısımda bulunur.
  • Alışveriş reklamları ile farklı sitelerde ürün tanıtımı yapabilirsiniz. Google arama görsellerinde de üst sıralarda yer alabilirsiniz.

E-ticarette satışları artırma, reklam fikirleri ile daha kolay hale gelir. Günümüzde internet reklamcılığı oldukça gelişmiştir. Bu alandaki gelişmeleri yakından takip ederseniz, sektörde daha ön sıralarda yer alabilirsiniz. Yaptığınız reklam harcamaları ile satış kar oranlarınız, ölçülü bir şekilde ilerlemelidir. Bu şekilde, çalışmalarınız hız kazanır.

Yazıyı Dinlemek İçin;

Yorum Yap