1. Ana Sayfa
  2. E-Ticaret

E-Ticaret Ne Satabilirim? 2022’de Çok Satacak Ürünler

E-Ticaret Ne Satabilirim? 2022’de Çok Satacak Ürünler
+ - 0

E – Ticaret alışverişleri her geçen gün binlerce insanın para kazanmasını sağlıyor. 

Bu kişilerden biri de siz olabilirsiniz! Dikkat etmeniz gereken en önemli konu ise satış yapacağınız ürünü seçmek. Doğru ürün seçimi, fizibilite araştırması yapmak ve etkili bir pazarlama yöntemi seçmek kısa sürede yüksek kazanç elde etmenizi sağlar. Sizin için e – ticaret sitelerinde en fazla satılan ve en yüksek kâr oranlarına sahip olan ürünleri listeledik! En iyi e – ticaret ürünlerine göz atarak hayalinizdeki işe kavuşabilir ve yüksek oranda kazanç elde edebilirsiniz.

E – Ticaret Satışı Nasıl Yapılır?

Günümüzde pek çok kişi e – ticaret ile kazanç elde etmeye çalışır. Ancak deneyenlerin sadece yarısı istediği miktarı kazanır. Peki, sizce herkes neden eşit miktarda para kazanmıyor? Bunun en temel sebepleri yanlış ürün seçimi, eksik reklam çalışması ve yanlış e-ticaret kanalını seçmektir. E – Ticaret kazancınızı doğru yönetmek ve bütçenizi en iyi şekilde kullanmak için şu noktalara dikkat edin:

  • Hedef Kitle: Satışlarınızı doğru yönetmek için hedef kitlenizi belirlemelisiniz. Örneğin, 18 – 40 yaş aralığındaki insanlar e-ticaret sitelerinden alışveriş yapmaktan çekinmez. Bununla birlikte yaş aralığını kısaltabilirsiniz.
  • Pazar Araştırması: Satacağınız ürün birçok kişi tarafından kabul edilmiş ve onaylanmış olmalıdır. Örneğin, pek çok firma ve kişi tişört satarak kazanç sağlar. Bununla birlikte sadece belirli bir kesime hitap eden ve bu kesimi yansıtan logoları kullanmak kazancınızı düşürür.
  • Satış Kanalı: E-Ticaret yapmak için tercih ettiğiniz kanal, kazancınızı doğrudan etkiler. Örneğin, Hepsiburada, N11, Trendyol vb. pazar yerleri milyonlarca üye sayısına sahiptir. Doğru ürün ve etkili pazarlama ile rakiplerinizi elersiniz.
  • Geçerlilik: Birkaç sene önce neredeyse herkesin elinde stres çarkı vardı. Bu ürünler, kısa süreliğine popüler oldu ve e-ticaret sitelerinde de tercih edildi. Ancak çok kısa sürdü, dolayısıyla uzun süre satabileceğiniz ve herkesin ihtiyaç duyduğu/duyacağı ürünleri seçebilirsiniz.
  • Kargo: E – Ticaretin temel taşlarından biri de kargo seçimidir. İlk ürünlerinizde çok ağır olmayan ürünleri tercih edebilirsiniz. Bu sayede kargo masrafınız azalırken nakliye vb. giderleriniz de azalır.
  • Ürün Seçimi: Aşağıda en iyi E-ticaret ürünleri, satış kanalları ve önemli ipuçlarını inceleyerek hemen işe koyulabilirsiniz!

Telefon Kılıfı

E – ticaret alışverişlerinin büyük bir kısmını akıllı telefonların oluşturduğunu biliyor muydunuz? Üstelik fiziksel mağazalarla yapılan alışverişlerle birlikte neredeyse her gün yüzlerce akıllı telefon satılıyor.  Akıllı telefonların hayatımızda fazlasıyla yer kaplaması  e-ticaret yapmak isteyenlere de yeni bir iş kolu oluşturdu. Üstelik uygun maliyet ve yüksek kâr oranına sahip nadir ürünlerden biri. Telefon kılıfı satışında ön plana çıkmak için farklı tasarım ve temalara önem vermelisiniz. Örneğin, meyve, çiçek, geometrik desenler veya süper kahramanlar ya da bir şeyler izlemeyi kolaylaştıran aksesuara sahip olan kılıflar başlangıç için iyi bir tercihtir.

Telefon kılıfı satışında piyasada çok tutulan modellerden daha az seçeneği olan telefon modellerine kadar geniş bir ürün skalası sunmalısınız. Örneğin, Çin’den getireceğiniz telefon kılıfı modelleri hem çeşitlilik hem de uygun maliyet açısından sizi avantajlı bir duruma getirecektir.

Kadın/Erkek/Çocuk Kıyafet Ve Tekstil Ürünleri

Hiçbir zaman modası geçmeyecek e-ticaret alanları arasında elbette kıyafet yer alıyor. E-ticarete kıyafetle başlamak birçok avantaj sağlasa da dezavantajlarını göz ardı etmemek gerekiyor. Örneğin, bilindik pazar yerleri ve büyük markalar kıyafet satışında her zaman avantajlı. Ancak piyasanın çok büyük olması ve milyonlarca insanın kıyafet ihtiyacı duyması şansınızı arttıracaktır. Temalı, konsept veya yazılı tişört, çorap, şapka vb. satarak pazarda önemli bir fark yaratabilirsiniz. Aynı zamanda siteniz için SEO optimizasyonuna dikkat etmeniz gerekir.

Rakiplerinizden ayrılmanızı sağlayacak diğer bir konu ise profesyonel fotoğraf çekimi ve reklam çalışmasıdır. Bunun için büyük maliyetler harcamanıza gerek yok. Akıllı telefonunuzla doğru ışık sayesinde çok iyi fotoğraflar çekebilirsiniz.

Spor Kıyafetleri Ve Ekipmanları

Pandemi döneminde herkesin eve kapanması ve sağlığına daha fazla dikkat etmesi sonucunda spor kıyafetleri ve ekipmanları ön plana çıkmayı başardı. Aynı zamanda binlerce kişi de spor yapmayı bir yaşam standardına dönüştürdü. Dolayısıyla en iyi e-ticaret ürünleri arasında spor kıyafetleri ve ekipmanlarının yeri büyük. Örneğin, dambıl veya seti, kask, yoga matı, bileklik, pilates topu vb. ürünler hem kargo hem de dayanıklılık açısından size kazanç getirecektir.

Hamile Kıyafetleri Ve Bebek Ürünleri

Anne ve babalar, anne ve baba adayları, yakın akrabalar, arkadaşlar kısacası herkes mutlaka bebek kıyafeti alıyor. Üstelik büyük bir alan olmasına rağmen özel tasarım ürünlerle ön plana çıkmak çok kolay. İsimli kıyafetlerden özel tasarım yastıklara, emzik zincirlerinden oyuncaklara kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip. Aynı zamanda kargo maliyeti daha düşük ve son kullanım tarihi vb. sorunları yok. E-ticaret sitenizde kıyafet ve ayakkabıya ya da özel tasarım battaniye ve emzik zincirleri gibi alanlara yönelebilirsiniz.

Dekoratif Ürünler& Ev Dekorasyon Gereçleri

Dekoratif ürünler duvar saatlerinden TV battaniyelerine, tablodan abajura kadar çok geniş bir alan sunuyor. Aynı zamanda neredeyse herkes dekorasyon ürünlerini sık sık değiştiriyor veya beğendiği bir ürün için evinde yer açıyor. Dolayısıyla sizin de pazarda kendinize özel bir yer açmanız çok kolay olacaktır. Dekoratif ürünlerden yüksek oranda kâr etmek için tasarımlarını veya ürünlerin kendisini üretmeniz gerekiyor. Dışardan alıp satmak da mümkün ancak bu durumda kazancınız düşecektir. Üstelik e-ticaret sitenizden modern ve sıra dışı bir tasarıma sahip olan bir ürün alan müşteriniz sık sık sitenizi ziyaret etme ihtiyacı duyar.

Sırt Çantası

Okul çağındaki çocuklardan spora giden yetişkinlere kadar pek çok kişi sırt çantası kullanıyor. Aynı zamanda anne&bebek çantası, fotoğraf makinesi çantası, kamp çantası vb. çeşitlere de sahip. E-ticaret sitenizde birkaç çeşide yönelebilir veya her çeşitten ürünleri tercih edebilirsiniz. Sırt çantası modelleri her sene en iyi e-ticaret ürünleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Dolayısıyla bitmek tükenmek bilmeyen bir ihtiyaçtan bahsedilebilir. Aynı zamanda kargo sırasında kırılma vb. tehlikesinin olmaması ve hafifliği sayesinde kargo harcamanız daha az olacaktır. Sırt çantası satmanın diğer bir avantajı ise kâr oranlarının yüksek olması özellikle özel tasarım çantalar, tahmin ettiğinizden daha fazla kazanç getirebilir.

Kişisel Bakım Ürünleri

Kişisel bakım ürünleri e-ticarette ve fiziksel mağazalarda en yüksek kâr marjına sahip olan kategoriler arasında yer alıyor. Bir kozmetik şirketine sahip değilseniz üretimini yapmanız oldukça zor. Doğal kozmetik ürünleri, özellikle krem ve sabun gibi temizleyici/nemlendirici özelliklerine sahip olan ürünlerle geniş bir kitleye hitap edebilirsiniz. Dolayısıyla sadık bir müşteri kitlenizin  oluşması bile kısa sürede yüksek miktarlarda para kazanmanızı sağlar. Doğru bir tanıtım stratejisi yaparak tanınırlığınızı kısa vadede yükseltebilirsiniz.

Termos

Termos satışı en niş alanlar arasında bulunuyor. Sadece belirli bir ürün olarak düşünülse de çok geniş bir satış ağına sahip. İşe, okula, geziye, kampa giderken birçok kişi termos tercih ediyor. Ayrıca anneler, bebek maması yapmak için veya günübirlik geziye çıkanlar her zaman sıcak/soğuk su ihtiyacını karşılamak için termos kullanıyor. Termos satışından yüksek oranda kazanç sağlamak için tasarıma önem vermelisiniz. Farklı renk ve desenlere sahip olan termoslar pazarda çok fazla tutuluyor. Bununla birlikte dijital termosları da e-ticaret sitenize ekleyebilirsiniz. Arama motoru optimizasyonu ile birlikte kısa sürede Google’da üst sıralardaki yerinizi alabilir ve satış hacminizi arttırırsınız.

Organik Ürünler

Organik ürünler her geçen gün daha fazla kişi tarafından tercih ediliyor. Doğal, hormonsuz ve ilaçsız gıdalar özellikle sağlıklı yaşam için para harcayanlar tarafından ilgi çekiyor. Üstelik organik gıda ürünleri ile Google’da üst sıralarda yer alabilirsiniz. Meyve, sebze, süt & süt ürünleri, tavuk, reçel, bal vb. farklı gıdaları henüz kurumsallaşmayan yerlerden kolayca almak mümkün. Özellikle de küçük bir şehirde yaşıyorsanız çiftliklere ve yerel organik marketlere ulaşmak daha kolay olacaktır. Buralardan topladığınız ürünleri üstüne kar oranı ekleyerek kolayca satabilirsiniz. Ancak bozulma ve kırılma tehlikesine sahip olan ürünler için daha fazla dikkat edilmesi gerekiyor. Örneğin, süt ve süt ürünlerini stoklamak yerine satın aldığınız yerde bekletmeniz daha ekonomik bir seçenektir.

Evcil Hayvan Ürünleri

Evcil hayvan sahipleri, evdeki minik dostları için yüksek miktarda para harcar. Geçtiğimiz senede evcil hayvan ürünleri satışının %45 oranında arttığını biliyor muydunuz? Bu oran neredeyse her sene yükseliyor. Evcil hayvan ürünlerinde akvaryum veya kedi &köpek ürünlerine yoğunlaşabilirsiniz. Örneğin, köpekler için tasma, kediler için kum kabı vazgeçilmez ihtiyaçlardandır. Tasmaları kaliteli materyallerden seçebilir ve isimli hale getirebilirsiniz.

Araç Ürünleri & Aksesuarları

Araç ürünleri ve aksesuarları, telefon tutucu, araç bakım& temizlik setleri, araç içi kamera, araç içi su ısıtıcısı, paspas, güneş koruyucu vb. her ihtiyacı karşılayan ürünleri satabilirsiniz. Bazı ürünlerde kâr oranı oldukça yüksektir ve daha az yerde bulunması sebebiyle de son derece kazançlıdır. E – Ticaret sitenizde ürünlere yönelik site optimizasyonu geliştirdiğinizde kısa sürede geniş bir kitleye ulaşabilirsiniz. Üstelik birçoğunun dayanıklılığı oldukça yüksektir ve stok yapılabilir.

Yeni Nesil Ürünler

Son dönemlerde kablosuz kulaklık, klavye, mouse vb. bilgisayar donanımları oldukça popüler hale geldi. Üstelik bluetooth televizyon klavyeleri ya da Mouseları da bu ürünler arasına dahil edilebilir. Birçok kişi uygun fiyatı göz önünde bulundurarak alışveriş yapar. Dolayısıyla bilindik markalardan ziyade uygun fiyatlı markaların ürünlerini tercih edebilirsiniz. Yeni nesil ürünlerin sirkülasyonu oldukça yüksektir dolayısıyla her gün belirli miktarlarda para kazanmanız mümkün hale gelir. Özellikle RGB aydınlatmalı ürünler genç yaştaki kişiler için iyi bir tercihtir. E – ticaret sitelerinden alışveriş yapan büyük bir çoğunluğun gençlerden oluştuğu düşünüldüğünde en kazançlı işler arasında kabul edebiliriz.

Hobi &Kutu Oyunları

Hobi &kutu oyunları e-ticaret sitelerinde en fazla satılan ürün çeşitleri arasında yer alıyor. Her yaşa hitap eden farklı kutu oyunları sayesinde e-ticaret siteniz için kârlı bir başlangıç yapabilirsiniz. Jenga’dan Monopolly’e, Kızma Birader’den İskambil kağıtlarına kadar pek çok ürün sitenizde yer alabilir. Niş alanlar arasında bulunması ise en büyük avantajlarınızdan biri olacaktır. Bu sayede arama motorlarında üst sırada yer alabilir ve müşterilerinize kazançlı fırsatlar sunduğunuzda vazgeçilmez sitelerden olabilirsiniz.

Parti Süsleri

Pek çok kişi özel günlerinde para harcamaktan çekinmez. Siz de bu avantajı kullanarak e-ticarete çok iyi bir başlangıç yapabilirsiniz. Balon, afiş, duvar süsleri, balon zinciri, LED ışık vb. ürünler oldukça uygun fiyata mal edilir. Toptan alışveriş yaparsanız ve sitenizin tanıtımını iyi bir stratejiyle oluşturursanız kısa süre içinde en çok aranan siteler arasında yer alabilirsiniz. Doğum günü, evlilik yıl dönümü, düğün, nişan, mezuniyet vb. farklı kategoriler sayesinde her kesime hitap edebileceğiniz en iyi alternatiflerden biridir.

Yorum Yap