İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. E-Ticaret

E-Ticaret Fotoğraf Çekimi Nasıl Yapılır? E-Ticaret Ürün Fotoğrafları Nasıl Olmalı?

E-Ticaret Fotoğraf Çekimi Nasıl Yapılır? E-Ticaret Ürün Fotoğrafları Nasıl Olmalı?
+ - 0

Dijital pazarlamanın giderek artış gösterdiği günümüzde ürünleri kullanıcıya nasıl sunduğunuz önemlidir.

Bu yüzden e-ticaret fotoğraf çekimi yaparken bazı noktalara dikkat etmelisiniz.

Öncelikle e-ticaret ürün fotoğrafları çekerken kullanıcıya hitap etmelisiniz. Görsel olarak ürün fotoğrafları, kullanıcının estetik ihtiyaçlarını karşılamalıdır. Aynı ürün farklı sitelerde yer alabilir. Daha çarpıcı olan ürün fotoğraflarının olduğu siteler müşterilerce daha çok tercih edilir.

Kullanıcılar tarafından ilk göze çarpan sitedeki görsellerdir. Net, doğru konumlandırılmış ve birden fazla fotoğrafı olan ürünler, kullanıcıya daha fazla inceleme fırsatı sunar.

E-ticaret sitenizin satışlarını arttırmak için kullandığınız fotoğrafların tüm detaylarına hakim olmalısınız. Bu sayede e-ticaret sitenizin satış oranını arttırabilirsiniz. Ayrıca kaliteli fotoğraflar, marka değeri kazanmak noktasında da size yardımcı olur. Peki, e-ticaret fotoğraf çekimi nasıl yapılır?

Ürün Çekimi Nasıl Yapılır?

E-ticaret fotoğraf çekimi farklı yöntemler kullanılarak yapılabilir. Stüdyo ortamında, profesyonel kameralar kullanarak çekim yapabilirsiniz. Bunun için kendi stüdyonuzu oluşturabilirsiniz. Bir fotoğrafçı ile anlaşarak da kaliteli ve çarpıcı ürün fotoğrafları çekebilirsiniz.

Fotoğraf çekimi için doğru hesaplamalar yaparak uygun bir bütçe ayırın. Acele çekilen ve düşük çözünürlüğe sahip ürün fotoğrafları, sitenizde hoş olmayan bir görünüm yaratacaktır. Ancak bir fotoğrafçı ile anlaşarak yapılan çekimler yüksek maliyetli olabilir.

Bütçenize uygun bir fotoğraf makinesi ya da kaliteli bir kameraya sahip telefonlar işinize yarayabilir. Kendi siteniz için düşük maliyetle kaliteli fotoğraflar elde etmeniz mümkün. Bunun için teknolojinin size sunduğu alternatiflerden yararlanmalısınız.

Elbette e-ticaret ürün fotoğrafları çekerken kullanacağınız taktikler, fotoğrafların kalitesini ve estetik duruşunu etkileyecektir.

E-Ticaret Fotoğraf Çekimi İçin Neler Gereklidir?

Sitenizin ürünlerinin fotoğraf çekimini yaparken yüksek bütçeli harcamalar yapmanıza gerek yok. Profesyonel ve pahalı kameraların kullanımı da illaki gerekli değil.

Doğru teknikleri uygulayarak ve küçük yatırımlarla kullanıcıya hitap eden fotoğraflar elde edebilirsiniz. Güven veren fotoğraflar, kullanıcıların sitenizi tercih ettirme oranını arttıracaktır.

Net görünüme sahip, detayların yer aldığı kaliteli fotoğraflar çekmek için gerekli olan aletlere sahip olmanız yeterli.

Kamera

Bütçenize uygun ve kaliteli bir kamera işinizi görecektir. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte yeterli yüksek görüntü kalitesi sahip akıllı telefonları da kullanabilirsiniz.

Yeterli bütçeniz varsa profesyonel fotoğrafçılarla birlikte çalışabilirsiniz. DSLR fotoğraf makineleri, size yüksek görüntü kalitesine sahip fotoğraflar çekebilme imkanı sunar.

Bütün bu seçenekler arasından kendi siteniz ve bütçeniz için uygun olan kamera seçimini yapabilirsiniz. Önemli olan nokta kaliteli ve yüksek çözünürlüklü fotoğraf çekimi yapabiliyor olmanız. Fotoğraflarınızın detaylı ve gerçeği yansıtıyor olması ürünlerinizi en iyi şekilde sergilemenizi sağlar.

Işık ve Arka Plan Ayarları

E-ticaret ürün fotoğrafları, için ışık ve arka plan önemli detaylardır. Stüdyo ışığı kullanmak ürünün ayrıntılarının ve renklerinin öne çıkmasını sağlar. Stüdyo ışığı net ve sabit bir kaynaktan çıkar. Yani güneş ışığı gibi gün içerisinde konum değiştirmemesi sizin tek bir planda çekimlerinizi yapabilmenizi sağlar. Işık kutusu (light box) kullanarak bütün açılardan eşit seviyede net bir ışık elde edebilirsiniz.

Karmaşık ve ürünün çekiciliğini geriye atan bir arka plan kullanmamalısınız. Ürün fotoğrafı çekerken çoğunlukla arka planın beyaz olması tercih edilir. Bu sayede ürünün öne çıkmasını sağlayabilirsiniz. Müşterileriniz için böylece ürünü daha rahat inceleme fırsatı sunmuş olursunuz.

Beyaz ya da açık rengin hakim olduğu ürünlerde ise kontrast renklerden yararlanabilirsiniz. Arka planı ürünün rengi ve dokusunu baz alarak düzenlemelisiniz.

Fotoğrafta Kullanılan Yan Objeler

Yan objeleri, ürünü daha estetik bir şekilde sergilemek için kullanmalısınız. Ancak bu yan objeler ürünün önüne geçmemeli. Kullanıcının dikkatini ilk bakışta çeken ürün olmalıdır. Uyumlu ve fotoğrafa doğal görünüm katacak objeleri tercih edin.

Ürünün cinsi, rengi ya da boyutuna göre bu yan objeler değişebilir. Doğru seçimler yaparak e-ticaret sitenizin daha estetik ve ilgi çekici olmasını sağlayabilirsiniz.

Tripod

Kamera ya da telefon ile çekim yaparken tripod size denge konusunda avantaj sağlar. Tripod (kamera ayaklığı) net ve kaliteli fotoğraflar çekebilmek için ihtiyaç listenizde olmalı.

Görüntü kalitesinde netliği şansa bırakmadan ihtiyacınıza uygun bir tripod edinmelisiniz.

Fotoğraf Düzenleme Programları

E-ticaret dünyasına yeni atılan firmalar ‘e-ticaret fotoğraf çekimi nasıl yapılır’ merak etmekte ve araştırma yapmaktadırlar. Bu noktada yararlanabileceğiniz fotoğraf düzenleme programları, size yardımcı olacaktır.

Eğer kameranızdan istediğiniz performansı sağlayamıyorsanız, ücretsiz olarak pek çok yardımcı programa erişebilirsiniz. Düzeltme programları sayesinde fotoğraflarınızı netlik ve ışık ayarları bakımından daha kaliteli hale getirmeniz mümkün.

E- Ticaret Fotoğraf Çekimi Detayları

E-ticaret için fotoğraf büyük bir öneme sahiptir. Müşteriler, satın almak istedikleri ürünü görmek ve incelemek isterler. Bu yüzden ürün fotoğraflarının kullanıcı ihtiyaçlarına ve taleplerine göre düzenlenmesi gerek. İyi bir ürün fotoğrafı çekmek için detaylar:

  • Ürünü ön plana çıkartacak bir arka plan tercih edin.
  • Estetik olarak hoş görünmesini sağlayacak yardımcı objeler kullanın.
  • Farklı açılardan ürünü fotoğraflayın. Bu sayede kullanıcılara rahat şekilde ürünü inceleme fırsatı sunmuş olursunuz.
  • Sitenizde net ve yüksek çözünürlüğe sahip fotoğraflara yer verin.
  • Ürünün gerçek görüntüsünü bozmamak için fotoğraf düzenleme sırasında efekt kullanmayı tercih etmeyin.
  • Güneş ışığı ürünün gerçek görünümüne en yakın renklerini yakalamanızı sağlar. Ancak güneşin açısı gün içerisinde devamlı değişir. Bu da çekim ortamında devamlı bir değişiklik yapmanız gerektiği anlamına gelir. Light box kullanarak da dilediğiniz etkiyi yaratabilirsiniz.

Dikkat Çekici E-Ticaret Ürün Fotoğrafları Nasıl Olmalı?

Gelelim, e-ticaret ürün fotoğrafları nasıl olmalı sorusuna. Sitenizde yayınladığınız fotoğraflar, müşteri karşısında yarattığınız imaj açısından önemlidir. Kaliteli ve estetik fotoğraflar, müşterilerinizin ilgisini daha fazla çeker. Bu yüzden bazı noktalara büyük oranda önem göstermelisiniz.

Net ve Kaliteli Görüntü

Ürün fotoğrafının bulanık ve net olmayan bir görünüme sahip olması kullanıcının ilgisini düşürebilir. Sitenin görünümünü olumsuz etkiler. Ayrıca böyle bir fotoğrafta detayların incelenmesi mümkün değildir.

Net ve kaliteli bir görüntü için yüksek çözünürlüklü fotoğrafları kullanmalısınız. Ayrıca yoğun ışık ya da karanlık bir arka plan da müşterilerin ürünü net bir şekilde incelebilmesine engel olur.

E-ticaret ürün fotoğrafları gölgesiz, net olmalıdır. Ürün fotoğrafını çekerken doğru ışık ayarlarını yapmalısınız. Bu sayede ürünün gerçektekine en yakın görünümünü müşterilerine sergileyebilirsiniz.

Ürünü Doğru Yerleştirin

Fotoğraf çekimi sırasında ürünün nerede duracağı önemli bir konudur. Ürünün her zaman fotoğrafın ortasında yer alması gerekmez. Doğru bir şekilde konumlandırarak ve estetik yardımcı objeler kullanarak etkili bir ürün fotoğrafı çekebilirsiniz.

Sade bir arka plan kullandığınız zaman ürünü ortalı bir şekilde konumlandırmalısınız. Farklı objelerle birlikte sergilediğiniz durumlarda ürünü ortalamanıza gerek yok. Ancak fotoğraftaki diğer objelerin ürünün önüne geçmesine izin vermemelisiniz.

Kullandığınız estetik objelerin ürün ile uyumlu olduğundan emin olmalısınız. Bu sayede müşterilerinizi üzerinde bırakmak istediğiniz etkiyi sağlayabilirsiniz.

Canlı Manken İle Fotoğraf Çekimi

Özellikle giyim ve takı gibi ürünlerde manken üzerinde fotoğraf çekmeyi, kullanıcıya fikir sunması bakımından tercih etmelisiniz. Böylece müşterinin ürünün kendi üzerinde nasıl duracağı hakkında fikir sahibi olmasına yardım etmiş olursunuz. Eğer varsa farklı renk seçeneklerinin de fotoğraflarını birlikte sergilemeyi unutmayın.

Birden Fazla Fotoğraf Kullanın

Üç boyutlu bir ürünün iki boyutlu bir fotoğraf ile müşteri tarafından tam olarak incelenebilmesi mümkün değildir. Bu yüzden ürünün farklı açılardan çekilmiş fotoğraflarını bir arada kullanmalısınız.

Birden fazla ve farklı açılardan çekilmiş fotoğraflar, ürün hakkında müşterilerinize daha fazla bilgi verir. Detaylı inceleme fırsatı sunar. Ürünün alt, üst, sağ ve sol taraflarını fotoğraflayarak, müşterilerinizin kafasındaki soru işaretlerini de gidermiş olursunuz.

Detaylara Yer Verin

Ürünün detay fotoğrafları, kullanıcının güvenini kazanmak açısından önemlidir. Üründe dikkat edilmesi gereken bir noktayı ya da ince ayrıntıları, detay fotoğraflarla sergileyebilirsiniz.

E-ticaret fotoğraf çekimi doğru tekniklerle yapıldığı sürece siteniz için artı bir avantaj sağlar. Rakip firmalar arasındaki rekabette üstün olmak için ürün fotoğraflarınızın kaliteli olması gerekir.

Yorum Yap