1. Ana Sayfa
  2. Girişimcilik

Devletin Hibe Verdiği Sektörler

Devletin Hibe Verdiği Sektörler
+ - 0

Devletin hibe verdiği işler 2022 yılında da, yeni girişimciler için aktif bir şekilde devam etmekte. Devletin destek verdiği projeler birçok alanda geçerli olup, bu içeriğimizde sıralanmıştır.

Turizm Teşvik Paketleri

Turizm teşvik paketleri, turizm alanında yatırım ya da turizm işletme belgeli yatırımcılar için yapılan desteklerdir. Bu paketler genel olarak; 5 yıldızlı oteller, butik otel, termal oteller, özel konaklama tesisleri, günübirlik tesisler, kırsal alanlarda dağ ya da yaylara kurulumları yapılan yönetimleri basit, konaklama olanakları sunan adreslere verilir.

Bunlara ek olarak kırsal hayatı deneyimleme fırsatları elde eden en az 5 odası olan, çiftlik evlerinden köy evlerine, yayla evlerinden bungalov evleri ya da dağ evlerine yatırım yapanlara sunulur. Bölgesel olarak verilen teşvik paketleri, Kültür ve turizm bakanlığı tarafından sağlanmaktadır.

Sanayi Teşvik Paketi

Sanayi teşvik paketi 2022, imalat sektöründe yer alan, yatırımlarda bulunanlara verilir. Bölgesel teşvik alanında imalat sektörüne göre ek avantaj sunmaktadır.

Destekler; Yatırım yeri desteklerinden faiz ya da kar payı desteklerine, gelir vergisi stopajı desteklerinden sigorta prim desteklerine, sigorta primi işveren hissesi desteklerinden kurumsal vergisi ya da gelir vergisi indirim oranlarıyla yatırıma katkı oranı, vergi indirimlerinden münferit kullanılmış makine ve teçhizatın inhali desteklerine, gümrük vergisi muafiyetlerinden katma değer vergisi istisnasına kadar geniş kapsamdadır.

Teknoloji Odaklı Teşvik Paketi

Teknoloji odaklı teşvik paketi birçok alanda sunulmaktadır. Genel olarak; kimya, eczacılık, tıbbi ve dişçilikle ilgili araç gereçler, bilgisayar elektronik ve optik, elektrikli teçhizat, makine, ulaşım araçları ve diğer sektörler olmak üzere birçok genele hitap etmektedir. Bir proje olması gerekir ve projeye göre belirlenen miktarlarla destekler sunulur.

Kırsal Kalkınma Hibeleri Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımları

Kırsal kalkınma hibeleri, kırsal ekonomik alt yapı yatırımları 2020 ve 2025 yılları arasında belirli şartları yerine getiren kişiler için sunulmaktadır. Projelerini sunan kişiler, olumlu sonuç alırsa belirli oranlarda yatırım konusu, yatırım yeri ve yatırım sürelerine göre ek bir destek alabileceklerdir.

Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar

Tarıma dayalı ekonomik yatırımlar 2022 belirli tebliğe göre özgün proje olması durumunda sunulur. Tüzel kişi başvuru ve yatırımları sırasında belirli nitelikleri yerine getiren kişiler yasal bir şekilde oluşturdukları ticari ortaklıklar tarafından yapılan başvuru ile yapılacaktır.

Su ürünleri yetiştiriciliği, denizlerde, iç sularda hibe destekleri verilecektir. Hayvansal ve bitkisel orijinal gübre işlenmesinden paketlenmesine ve depolanması konularına, hayvansal orijinal gübre ve bitki gübrelerine kadar birçok alanda sağlanır.

Un, yem ve kütlü pamuk alanında yeni yatırımcılara destek sunulmazken çay, fındık gibi alanlarda üretim yapacak illere göre başvurular kabul edilecektir.

2022 Güncel Yatırım Teşvikleri

2022 güncel yatırım teşvikleri kapsamında gerçek kişiler, adi ortak olanlar, sermaye şirketleri, birlik yapısında olanlar, kooperatifler, iş ortakları, kamu kurum ve kuruluşları, meslek kuruluşları ve üniversiteler, dernek ve vakıflardan yabancı sermayelerin ülkemizde yatırım yapmaları durumunda yararlanabileceklerdir.

Yorum Yap