İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. E-Ticaret
Trendlerdeki Yazı

Yılbaşında E -Ticaret Satışlarınızı Nasıl Artırırsınız?

Yılbaşında E -Ticaret Satışlarınızı Nasıl Artırırsınız?
+ - 0

Yılbaşında e-ticaret satışlarınızı nasıl arttırırsınız? Yılbaşı satış anlamında ciddi artışların yaşanabildiği özel günlerden birisidir. Bu nedenle özellikle günümüzde satış alanlarının çoğunluğunu oluşturan e-ticaret alanında bir hareketlilik mevcut. Yeni yıl yaklaşırken e-ticaret alanında satışları arttırmak ve sektör açısından başarılı bir süreç geçirmek için neler yapılabilir?

Yılbaşı dönemi ticaretle uğraşan kişiler tarafından sürümden kazanma yollarından birisi olurken müşteriler açısından da indirimli satın alma dönemi olarak ifade edilebilir. Pek çok özel günde olduğu gibi hediyeleşme kültürünün olduğu yılbaşında alışveriş oranı artış gösterir. Alışveriş denildiğinde günümüzde en yaygın ticaret alanlarından birisi olarak e-ticaret içeriklerini göstermek mümkündür.

E-ticaret  sektörü yılbaşında satışların artış gösterdiği alanların başında gelir. Bu süre zarfında satış miktarını arttırmak her firmanın hedefidir. Genellikle hediye alma amacıyla e-ticaret sitelerine giren kişiler satış oranını ciddi oranda artırır. Peki e-ticaret uğraşan kişilerin yılbaşı sürecinde satışlarını artırması için yapabileceği uygulamalar nelerdir? Yazımızın devamında konunun ayrıntılarına dair bilgi veriyor olacağız.

Yılbaşı İndirimi Başlangıcı

Yılbaşı indirimi ortalama bir tarih dışında markadan markaya farklılık gösteren tarih aralığında gerçekleşir. Kara cuma adı verilen ve yurtdışında uygulanan indirim süreci Kasım ayının son cuma günü başlar. Dolayısıyla indirim nedeniyle yılbaşına dönük hediyeler bu zamanda alınmaya başlanır. Genellikle yurt dışında uygulanan bu süreç indirim mantı olarak ülkemizde de sürdürülür. Kasım ayı başta olmak üzere Aralık ayının sonuna kadar yılbaşı indirimleri aralıklı olarak yapılır.

Markanın yılbaşı indirimi planlaması yapması önemlidir. Genelde pek çok firma kasım ayı itibarıyla çeşitli indirimlere gittiği için markanın Ekim ayında çalışmalara başlaması uygun olacaktır. Bu sayede planlamalar ile yurtdışında yapılan Kasım indirimleri ve yılbaşı indirim kampanyalarını birleştirmek mümkün olur. E-ticaret alanında başarılı olmak için pek çok ayrıntı önemlidir. Bunlardan birisi de yılbaşı gibi kutlama ve alışveriş unsurlarının yoğun olduğu dönemleri iyi değerlendirmektir.

Analizleri Önemsemek

Hangi dönemde olursa olsun e-ticaret alanı ile uğraşıyorsanız analizlere mutlaka dikkat etmelisiniz. Özellikle yılbaşında satışı artırmak istiyorsanız bu alana ağırlık vermek önemlidir. Firmaların indirim süreçlerinde ilk olarak uygulaması gereken unsurlardan birisi önceki yıllara ait yıl başlarındaki satışlar ile ilgili bilgi sahibi olmak ve analiz gerçekleştirmektir.

Analiz uygulamak için alanında uzman kişilerden destek almak gerekir. Sosyal medya pazarlaması, e-ticaret sitesi trafikleri ve çeşitli dönüşümler izlenerek analiz geliştirilebilir. Yılbaşı sürecinde satış potansiyelini gerçekleştirmek ve geçen yıllara göre artırmak için; daha önceki yıllarda yapılan satışlara dair bilgi edinmek gerekir nafta

Ayrıca yılbaşı satışı oranının yüksek olması için dikkat edilmesi gereken bir diğer unsur da bu alandaki rakiplerinizin yılbaşı hazırlığı ile ilgili neler yaptığıdır. Analizlerinizi rakipler için gerçekleştirdiğiniz takdirde satışı artırmaya yönelik ve daha görünür hale gelmek için yapılacak uygulamalar seçilebilir.

Yılbaşı Ürünü Satışı

Yılbaşı ürünü satışı bu dönemde yapılabilecek en akıllıca uygulamalardan birisidir. Yılbaşı kutlanan özel günlerden birisidir ve bugüne ait genellikle satın alınan bazı unsurlar vardır. Siz de ürün çeşitlerini izle bunları ekleyerek satış hacminin ciddi oranda arttırabilirsiniz. Yılbaşında satılan ürünlerin başında çikolata, desenli kıyafetler, süs ürünleri, yılbaşı ağacı, yılbaşı sepeti ve yılbaşı paketi gibi ürünler gelir. Bu ürünlerin satışını sunmanız daha görünür olmanıza da yardımcı olacaktır.

Yılbaşına Özel Kampanya

İnsanlar yılbaşı alışverişi  tercihini her şeyden önce daha özel hissetmek adına yapar. Dolayısıyla bütün satışlar bu alana yöneliktir. Siz de yılbaşına özel oluşturduğunuz kampanyalarla müşterileri çekebilirsiniz. Yılbaşı sürecinde en fazla satılan ürünlere yönelik olarak düzenlenecek indirim kampanyalarının markanızı daha görünür kılacağı bir gerçektir. Kampanyanın yanı sıra doğrudan indirim uygulamaları da dikkat çekici olacaktır.

Reklam Aracılığıyla Kampanya Tanıtımı

Eğer kampanyalarınızı eklendiği düzeyde ya da beklenenin üzerinde bir performans gerçekleştirmesini amaçlıyorsanız; mutlaka reklamın gücünden faydalanmalısınız. Yılbaşı döneminde ne kadar çok kampanya ve reklam sunulursa o kadar geri dönüş sağlanır. Günümüzden reklam yalnızca geleneksel kanallar üzerinden yapılan bir tanıtım değildir. Bunun için sosyal medya alanlarını e-posta ve diğer dijital kanalları kullanarak kısa süre içerisinde reklam verebilirsiniz.

Kampanyaların duyurulması ve etki etmesi için yılbaşı satışı ile ilgili başarılı reklamların oluşturulması da bir o kadar önemlidir. Ayrıca yılbaşı gibi dönemlerde bu tarz içeriklere yönelerek firmanızın daha tanınır hale gelmesini ve akılda kalmasını sağlayabilirsiniz. Yılbaşı alışveriş ve reklam açısından oldukça karlı bir dönemdir.

Site Güncellemesi

Sitenizde güncelleme yaparak ve dikkat çekici bir yılbaşı teması oluşturarak daha fazla müşteri çekmek mümkün. Bu aşamada genellikle yılbaşına dönük alışveriş yapmaya eğilimli olan hedef kitlesinin yönlendirmek amaçlanır. Site dahilinde ufak tefek değişiklikler ile alışılmışın dışında bir görüntü sunmak müşterilerin aklında kalacaktır. Yılbaşında tema değişikliği, sosyal medya paylaşımına ağırlık vermek gibi uygulamalar ile e-ticaret satışını arttırmak daha kolay hale gelir ve bu süreç doğru değerlendirilebilir.

Yorum Yap