1. Ana Sayfa
  2. E-Ticaret

Ziyaretçileri Sitede Tutmak İçin Uygulayabileceğiniz Yöntemler

Ziyaretçileri Sitede Tutmak İçin Uygulayabileceğiniz Yöntemler
+ - 0

Günümüz internet kullanımının değişimi, kullanıcıların farklı alanlara önem vermesine neden olmuştur. Web sitenizin gün geçtikçe büyümesi, site kullanıcılarının siteden aldığı verim ile doğru orantılıdır.

Gün geçtikçe büyüyen web sitelerine sahip olmak için kullanıcı deneyimine önem verilmelidir…

Ziyaretçileri sitede daha uzun tutmak, her web sitesinin başlıca amacıdır. Bu amaç için, farklı yöntemler uygulanabilir. Kullanıcıların sitede daha uzun süre geçirmesinin üstünde, site türünüzün bir önemi bulunmaz. E-ticaret siteleri de blog siteleri de aynı aşamaları kullanarak, kullanıcı deneyimini iyileştirebilir. Profesyonel anlamda bir siteye sahip olmak için sitelerin belli özelliklere sahip olması gerekir.

Ziyaretçilerin Sitede Daha Uzun Kalması İçin Gerekenler

SEO açısından kusursuz web siteleri, kullanıcı deneyimleri açısından mükemmellik sağlar. Kusursuz web sitelerine sahip olmak için bazı noktalarda daha dikkatli olunması gerekir.

Ziyaretçileri uzun süre sitede tutmanın yolları, genel olarak şu şekilde sıralanabilir:

  • Site tasarımı ve performansı açısından, sitenizde iyileştirmeler yapın. Tasarım açısından kusursuz olan web siteleri, kullanıcıların daha çok ilgisini çeker. Bu şekilde, site trafiğiniz de gözle görülür şekilde yükselir.
  • Site tasarımlarının sade ölçütlerde olması gerekir. Göz yoran tasarımlara sahip siteler, kullanıcı deneyimlerini olumsuz etkiler. Karmaşık yapıya sahip siteler, kullanıcı açısından bazı karışıklıklara yol açabilir.
  • Sitenizin aynı zamanda mobil uyumlu olması, kullanım kolaylığı sağlar. Kullanıcıların istedikleri her an ve her yerde siteye rahatlıkla ulaşabilmesi, sitenizin ziyaretçi sayısını önemli ölçüde arttırır.
  • Site içerisinde yoğun şekilde reklamların yer alması, kullanıcıları rahatsız eder. Eğer reklam alıyorsanız, bunu makul seviyelerde tutmalısınız.
  • Bounce Rate, siteden hemen çıkma oranları, ayrıntılı şekilde incelenmelidir. Siteden hemen çıkma oranları, site kalitesi hakkında incelenebilecek en önemli unsurdur.
  • Site içeriklerinin dikkat çekici ve SEO uyumlu olması, kullanıcıların aldıkları verimi arttırır. Kaliteli içeriklerle dolu web siteleri, ziyaretçilerin daha çok ilgisini çeker.
  • Hedef kitleyi memnun edecek içerik paylaşımları, sitenizin genel bir marka imajı oluşturmasına yardım eder. Ayrıca potansiyel kitlenizi oluşturmanız adına, içeriklerinizi daha kaliteli hale getirmelisiniz.

Site ziyaretçi sayısını arttırmanız, Google açısından da önemlidir. Google kullanıcı deneyimlerine son derece önem verir. Daha çok kullanıcı çeken web siteleri, arama motorunda daha üst sıralarda yer alır.

Ziyaretçileri Sitede Tutmak İçin Öneriler

Kullanıcıların site üzerinde geçirdiği zamanı arttırmak, web sitesi SEO puanı üzerinde etkilidir. Ziyaretçilerin sitelerde geçirdiği süre ve kullanıcı memnuniyetleri, Google tarafından önemsenir. Üst sıralarda çıkmak isteyen web siteleri, kullanıcıları web sitelerinde tutmak için bazı yöntemleri uygulamalıdır. Bu yöntemleri uygulayarak ziyaretçileri sitede tutmak daha kolay hale gelir.

Ziyaretçileri sitede daha uzun tutmak için şu öneriler uygulanabilir:

  • Hedef kitlenizin ilgisini çekecek tasarımlara öncelik verin.
  • Sayfada yer alan yazıların okunabilirlik oranlarını test edin.
  • Yüksek görüntü kalitesine sahip olan fotoğrafları tercih edin.
  • Görsellerinizi optimize ederek daha görünür kılın.
  • Kullanıcı etkileşimini arttırmak için uygun yerlerde video kullanın.
  • Hemen çıkma oranı yüksek olan siteler, site içi bağlantılar kullanarak bu oranı daha düşük seviyelere indirebilir.
  • Kullanıcılar ile karşılıklı etkileşimde bulunmak için site içi yorum kısımları ekleyin.
  • İnsanlar, başarı öykülerini her zaman merak eder. Sitenizin ya da site yöneticilerinin başarı hikayelerine yer vermeniz, kullanıcıların ilgisini çeker.
  • Güvenilir bir web sitesi olduğunuzu kanıtlayıcı eklentilere yer verin. Gerçek kişilerin fotoğraflarını, adres ve telefon bilgilerinizi eklemek, güvenilirliğinizi arttırır.

Sitelerin en çok zorlandıkları kısım, terk eden kullanıcıları hızlı şekilde geri getirmektir. Bunu sağlayabilmek adına, sitenizi hızlı terk eden kullanıcıların tespitini hızlı bir şekilde yapmalısınız. Sitenizi neden terk ettikleri ile ilgili iyi analizler yapıp bununla ilgili çözüm önerileri geliştirmelisiniz.

Ziyaretçileri Sitede Uzun Süre Tutabilmenin İpuçları

Sitenize gelen ziyaretçilerin, kısa süre içinde çıkış yaptığını tespit ettiyseniz, bazı önlemler almanız gerekir. Site içi düzenlemeler yapmak, ziyaretçileri sitede tutmak için uygun yollardan birisidir. Siteler için en önemli unsur, ziyaretçi trafiğidir. Ziyaretçisi olmayan ya da az olan siteler, genel işlevlerini yerine getirmiyor anlamına gelir.

Ziyaretçileri sitede daha uzun tutmak isteyenler, öncelikli olarak ilgi çekici bir site ortaya koymalıdır. Sitenin ilgi çekici hale gelebilmesi, hedeflenen kitlenin tespit edilmesi ile gerçekleşir. Sade tasarımlı sitelere bazı eklentiler ile hareket katılması site kullanım deneyimini daha iyi hale getirir. Ziyaretçiler siteye girdiğinde zorluk çekmemeli ve istedikleri kısma kolay bir şekilde gidebilmelidir. Site içinde yer alan fazla reklamlar da ziyaretçilerin sitenizi terk etmesine sebep olabilir.

  • Sitenizin hangi alanda olduğundan bağımsız olarak, özgün içerikler üretmeye dikkat etmelisiniz.
  • Farklı ve özgün içerik kullanımı, sitenizin kısa sürede diğerlerinin önüne geçmesini sağlar.
  • Yazılarınızda uzun paragraflar kullanmamalı ve tekrardan kaçınmalısınız.
  • Kısa yazılardan oluşan yazılar, kullanıcılar tarafından daha çok okunur.
  • Ziyaretçileri oyalamak için konuyu uzatmak, ziyaretçilerin sitenizde daha az vakit geçirmesine neden olur.
  • Yazılar arasında köprü kullanmak site içi ziyaret grafiğinizin artmasını sağlar.
  • İlgili konular ile ilgili site içi referanslar vererek, ziyaretçileri daha uzun süre sitede tutabilirsiniz.

Ziyaretçileri Uzun Süre Sitede Tutmak İçin SEO Kullanımı

Sürekli güncellenen Google arama motoru optimizasyonları, yeni güncellemeleri düzenli olarak takip etmeyi gerektirir. Düzenli olarak sunulan güncellemeler, arama sonuçları üzerinde oldukça etkilidir. Yapılan güncellemelerin esas nedeni, arama motorlarında daha iyi sıralama ve görünürlük sağlamaktır. Web sitesi performanslarını geliştirmek isteyen kişiler, web siteleri için SEO kullanmalıdır.

Web sitenizi daha iyi hale getirebilmek için kullanabileceğiniz SEO ipuçları şu şekilde sıralanabilir:

  • Mobil cihazlar üzerinden yapılan aramaların artması, duyarlı tasarımlar yapmayı zorunlu hale getirdi. Google, mobil cihazlara yönelik sunulan duyarlı kullanım seçeneklerini ön plana çıkarır. Bu açıdan incelendiğinde, tasarım özelliklerinin oldukça önemli olduğu anlaşılır.
  • Ziyaretçilerin web sitelerinde uzun süre geçirmesinin en etkili yolu, hedef kitleye uygun sunulan içeriklerdir. İçeriklerin kaliteli olması ve okunabilirliği web siteleri için oldukça önemlidir.
  • Başlık etiketlerinin yanında, uygun meta açıklamaları yazmak sitenin önemli bir parçasıdır. Daha ilgi çekici web siteleri için içerik başlık etiketlerine önem verilmelidir. Web sitenizi taramak için arama motoru botlarından yararlanabilirsiniz. İçerikler oluşturulurken, anahtar kelime kullanımı özenli olmalıdır.
  • Yerel arama butonunu geliştirerek, kullanıcılara daha uygun arama sonuçları sunabilirsiniz. Çevrenizdeki insanlara daha hızlı ulaşmak için yerel arama motorunun aktif olması gerekir.
  • Google üzerinden bağlantılar kurmak, arama motorunun sizi üst sıralara çıkarmasını sağlar. Üst sıralarda yer alan arama sonuçları, potansiyel site ziyaretçilerine daha kolay ulaşmanızı sağlar.

Kullanıcı deneyimlerini daha iyi hale getirmek, web sitesi ziyaretçi trafiği üzerinde etkilidir. Site tasarımlarının kullanıcılara hitap etmesi, içerik kalitesinin iyi olması ile yakından ilgilidir. İçeriklerinizi ve site tasarımlarınızı daha iyi hale getirmek için alanında uzman SEO uzmanlarından yardım alabilirsiniz.

Ziyaretçi trafiği ve dönüşüm oranı arttırmak, web sitelerinin hızlı şekilde gelişmesini sağlar. Bu oranları arttırmak oldukça zor işlemler olsa da doğru teknikler kullanıldığında kısa sürede sonuç alınabilir. Ziyaretçilerin sitenizi neden ziyaret etmek istediklerinin tespitini iyi şekilde yapmak, web analytics verileri üzerinde hemen etkisini gösterir. Farklı ve kişisel tasarımlara yer vermek ziyaretçilerinize istedikleri kaliteli site kullanımını sunar.

Yazıyı Dinlemek İçin;

Yorum Yap