İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. Trendler

Video Viralliğini Artıran Dev Bir Sosyal Platform: Tiktok!

Video Viralliğini Artıran Dev Bir Sosyal Platform: Tiktok!
+ - 0

Viral olmak için gerçekleştirilen çalışmalar, büyük bütçeler büyük projeler biraz sarsıldı. Çünkü artık Tiktok var! Bütün avantajları ve dezavantajları ile Tiktok’u inceleyelim:

Eylül 2016 hayatımıza Byte Dance tarafından dahil edilen TikTok bugün dev bir platform. Seveni de çok sevmeyeni de çok. Ancak ticaretin ve beklenen ilginin buradan karşılanırlığının yüksek olması oldukça cezbedici.

Tiktok sektöre ilk girişini Tiktok adı ile değil Musical.ly adıyla gerçekleştirmiştir.  Bugün 1,9 milyar kullanıcı sayısına ulaşmış durumdadır.

Tiktok Neden Bu Kadar Çok Sevildi?

Tiktok ‘un bu kadar çok sevilmesinin altında 15 saniyelik kısa videoların sonuç odaklı ve ilgi çekici bir şekilde paylaşılabilir olması yatıyor desek doğru bir tespitte bulunmuş oluruz. Tiktok ‘ta meşhur olmak için ve talep görmek için çok ünlü olmanıza, çok güzel olmanıza veya bir şeyin çok’u olmanıza hiç gerek yok. Çünkü arka planda var olan bir müzik, doğru kurgu, video çekimi ile bir anda sizde viral olabilirsiniz. Viralliğin tanımını ve buradaki tüm stratejilerin değiştirmek üzerinde büyük bir etki yaratan Tiktok ‘tan tercih edilmesini sağlayan bir diğer nokta da sadece telefonla çekim yapabiliyor olmak. Bir hesap açıyorsunuz, kendi montajınızı kolaylıkla yapabiliyorsunuz sonra; sahne sizin! Burada viral  etki birkaç saat içerisinde bile gerçekleşebilir. Peki işletmeler Tiktok ‘tan nasıl faydalanabilir ve buradaki potansiyel aslında nasıl değerlendirilebilir?

İşletmeler İçin Tik tok

İşletmelerin Tiktok kullanımı piyasada önce çok hoş karşılanmadı. Daha sonra bu yöndeki talepler kendiliğinden ortaya çıkmaya başladı. Çünkü insanlar Tiktok kullanıyordu ve potansiyel müşteri neredeyse işletme de orada olmak zorundaydı. Bugün çok başarılı Tiktok hesapları ve artık tekrara düşen işletmelerin sahip olduğu Tiktok hesapları mevcut.

ancak hacım bir kere yakalandığında çok büyük düşüşler yaşanmıyor bu da platformunun avantajları arasında.

Peki Gerçekten Bir İşletme Tiktok’u Nasıl Kullanmalı?

İşletmeler TikTok kullanımı yaparken öncelikle kurgusal düzleme özen göstermeliler. TikTok storytellingin en rahat yapıldığı platformlardan biri ve hikâye pazarlamasının çok büyük etkisiyle satış yaptırabilecek platformlardan biridir. Bu fırsat  iyi değerlendirilmeli.

Bu yüzden ilk adım da her işletme kendi hikayesini bulmak ve bunu kullanıcıya yansıtmak zorunda. Dışında yapılan çalışmalar tekrar e düşen bir oradan bir buradan şeklinde ilerleyen dağınık çalışmalar olarak ne yazık ki irtifa kaybediyor.

Her sosyal platformda olduğu gibi Tiktok ‘ta düzenli içerik paylaşımı yapılması gerekiyor. Kullanıcıya kendinizi unutturmamak ve her gün daha iyi içeriklerle karşısına çıkmak, kitlenizi büyütmeniz için en etkili yöntemlerden biri.

Kurgu çekim ve aynı zamanda model konusunda problem yaşıyorsanız da mutlaka profesyonel destek almanızı öneririz.

TikTok tanıdığımız ve bildiğimiz ve platform olmadığı için bu iş profesyonel yapılıyor mu sorusunu sorabilirsiniz, özünde video ve kurgunun bulunduğu platformunun profesyonel destekleri de şu an mevcut.

Tik Toker Ne Demek? İşletmeden Tik Toker Olur Mu?

Tik Toker genel hatlarıyla TikTok hesabı üzerinden fenomen haline gelmiş talep gören bireylere denir. Çok fazla izlenirler ve bir hayran kitleleri bulunur ve genellikle bu insanlar tanıdığımız ünlü simalardan biri değildir. Genelde platform üzerinde ünlü olurlar ve daha sonra diğer sosyal mecralara da üretim yaparlar. Elbette tam tersi durumlar da söz konusudur.

Platform üzerinde aranan yüz olmak büyük kazançların da kapısının açılmasını sağlıyor. Buradan elde edilen bir gelirin var olması kitleleri Tik Toker olma yolunda teşvik ediyor.

Hal böyle olunca, internette geçirilen zamanın büyük bir kısmını da TikTok alıyor. Bu da işletmenin zorunlu olduğu Tiktok hesabı gerçeğini gün yüzüne çıkarıyor.

TikTok ’ta Büyük İşletmeler Var MI?

Evet var. Büyük işletmeler ve markalar da Tiktok için üretim sağlıyorlar. Potansiyel müşteri nerede biz orada mantığıyla ilerlemek her zaman kazandırdığı gibi platform üzerinde de kazandırıyor.

Tiktok Tehlikeli Bir Platform Mu?

Tiktok için belirli bir yaş sınırlaması bulunduğundan bu yaşın altındaki kullanıcı için evet tehlikeli bir platform. İçerikler çıplaklık ve şiddet içerebiliyor. Çünkü pazarda binlerce iş kolu ve binlerce satıcı var ve herkes kolaylıkla burada içerik üretebiliyor. Bir ebeveyn filtresinin de bulunmaması nedeniyle 13 yaş altı kullanım uygun değildir.

  • Tiktok bir çocuk platformu gibi algılansa da tamamen bir yetişkin platformudur.
  • İşletmelerin de dahil olduğu bu serüvende ticari boyutlar da varken sadece eğlence amaçlı bir yer olmaktan çıktığını rahatlıkla söyleyebiliriz.
  • İşletmelerin Tiktok ‘ta var olma süreçlerinde dikkat etmesi gereken noktalardan biri bazı ülkelerin uygulamayı yasaklamış olması. Özellikle ulaşmak istediğiniz pazarlardan biri yasaklı ülkeler arasında ise Tiktok kullanımı yapmanıza pek gerek yoktur.
  • Yasaklı ülkeler Hindistan, Pakistan ve Hong Kong olarak bilinmektedir.
  • Yasaklar birçok ülkede konuşuluyor bu da kontrolsüz kullanımın sonuçları olarak karşımıza çıkıyor.

Ancak elbette uygulamanın doğru kullanımı ile bir anda Viral olmanız mümkün.

Doğru adımlarla ve profesyonel destekle Tiktok serüveninizi başlatırsanız olumsuzluk yaşamadan kazanç ve marka bilinirliği noktasında hatırı sayılır bir ivme elde edebilirsiniz.

Yazıyı Dinlemek İçin;

Yorum Yap