1. Ana Sayfa
  2. E-Ticaret

Hangi Online Mağazalarda Çok Satış Yapabilirim?

Hangi Online Mağazalarda Çok Satış Yapabilirim?
+ - 0

E- ticaret için online mağazalar son dönemlerde oldukça revaçtadır. Hem alıcılar için hem de satıcılar için online mağazadan alışveriş yapmanın pek çok avantajı vardır. Satıcılar online mağaza için belirli miktar komisyon öder. Dükkan için ödenen diğer faturalardan çok daha düşük fiyatlı olduğu için avantajlıdır. Alıcılar ise evden dışarı çıkmadan tek tıkla kolay bir şekilde sipariş edip, iade etmek istediği ürünü de yine kolay bir şekilde gerçekleştirmektedir. Online mağaza satış rehberi her platformda farklı sistemle çalışmaktadır. Bu nedenle kişiler

Trendyol

Online mağazadan satış yapmak isteyen kişilerin en çok tercih ettiği satış mağazalarından biri Trednyol’dur. Satış oranı diğer mağazalara göre daha azmış gibi görünse de müşteriler tarafından daha fazla güvenilir. Bu nedenle şu an Trendyol üzerinden pek çok butik ve büyük markalar satış yapmaktadır. Trendyol kendi reklamını da çok yaptığı için doğal olarak markaların reklamı da yapılır. Bu da satış yapmak isteyen mağazalar için aslında oldukça olumlu bir durumdur. Satılan ürünlerde %5 ila %30 arasında komisyon alınmaktadır.

Hepsiburada

Online satış yapma kanalları arasında yer alan Hepsiburada üzerinden oldukça fazla alışveriş yapılmaktadır. Şu an güncel bilgilere göre Türkiye’de en çok müşteri potansiyeline sahip online alışveriş platformudur. Satılan ürünlerin başlarına %4 ila %20 arasında komisyon alınmaktadır. Kadın girişimciler Hepsiburada’ya daha az komisyon ödemektedir. Hepsiburada online satış mağazasına yurtdışından da satış yapılabilmektedir.

N11

E- ticaret yapılacak siteler arasında neredeyse en iyisi olarak bilinmektedir. Çünkü satış yaptıktan sonra diğer sitelere göre çok daha kısa sürede satışın parası alınmaktadır. Bazı online alışveriş sitelerinde ortalama olarak 1 ay sonra faturalandırma yapılıp satışların ücreti alınırken, N11’de 7 gün içerisinde satıcılar parasını almaktadır. N11 26 farklı ülkede satış yapmaktadır. Şu an ise N11 bünyesinde ortalama 150 bin kayıtlı mağaza bulunmaktadır.

GittiGidiyor

2011 senesinden beri faaliyette olan Gittigidiyor son dönemlerde eBay sayesinde satış hacmini oldukça artırmıştır. Burada satış yapabilmek için herhangi bir şirkete ihtiyaç yoktur. Gittigidiyor’un bu özelliği sayesinde kişiler 2. El olarak ürünlerini de satabilmektedir. Bu da Gittigidiyor’un her türlü kesme hitap etmesini sağlar. Mağaza açma şartları da oldukça kolaydır. Mağaza açtıktan sonra satışa ürünler konulur. Ürünler satılmaya başladıktan sonra ürün başına %5 ila %20 arasında bir komisyon kesilir.

Amazon

E- ticaret yapmak için platformlar arasında son dönemlerde en çok tercih edilmeye başlananlardan biri de Amazon’dur. Amazon uluslararası bir online satış mağazasıdır. Türkiye’den de oldukça fazla mağazaya sahiptir. Dünyanın pek çok yerine sipariş gönderebildiği için satıcılar adına daha karlı bir durum oluşturulmuş olur. Fiyatları da özellikle yeni mağaza açan kişiler için uygun olduğu için çok tercih edilir. Dünyaya açılmak isteyen butikler tercih eder.

Yorum Yap