İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. E-Ticaret

Gittigidiyor Satış Taktikleri Neler?

Gittigidiyor Satış Taktikleri Neler?
+ - 0

Gittigidiyor’da satış yapmak özellikle son dönemlerde herkesin online olarak alışveriş yapmaya başlamasından sonra artışa geçmiştir. Pek çok şirket mağazalarını kapatıp, Gittigidiyor üzerinden ürünlerini satmaya başlamıştır. GittiGidiyor’dan satış yapabilmek için bazı taktikler vardır. Bu taktikleri hem reklam için hem de satış miktarını artırabilmek için satıcıların göz önünde bulundurulması gerekir.

GittiGidiyor Satış Yapma

Gittigidiyor internet üzerinden alışveriş yapma sitesidir. Hem uygulaması hem de internet sitesi bulunmaktadır. Gittigidiyor online alışveriş uygulaması şu an insanların kolay bir şekilde ulaşacağı her türlü eşyayı barındırmaktadır. Ev eşyası, ayakkabı, kıyafet, aksesuar, bahçe eşyası gibi tonlarca ürün ve bu ürünlerin satıldığı yüzlerce marka vardır. Aynı zamanda aynı ürünleri satan rakip mağazalar da bulunmaktadır. Rakip mağazaların önüne geçebilmek için müşteriler tarafından daha fazla beğeni almak gerekir. Bunun için de satış taktikleri uygulanmalıdır.

Gittigidiyor Satış Yapma Şartları

Gittigidiyor satış yapma şartları, mağaza açma kısmında önemlidir. Mağaza açabilmek için mutlaka Gittigidiyor sitesine üye olmak gerekir. Üye olma işlemi gerçekleştirildikten sonra sayfada bulunan arama motorunun hemen üst kısmında ‘Mağaza aç’ bölümüne tıklamak gerekir. Buradan mağaza için gerekli abonelik işlemlerine başlatılacaktır. Butona bastıktan sonra ekrana bir form gelir. Bu forma kullanıcı adı, mağazanın adı, mağazanın tanıtım metni, kişinin adı soyadı, şehri, kimlik numarası, açılacak olan işletmenin işletme tipi seçimi, Banka bilgileri ve UBAN, faturalandırma için açık bir adres gerekir. Tüm bu işlemler tamamlandıktan sonra GittiGidiyor’da ücretsiz bir şekilde mağaza açılabilir ve ürünler konulmaya başlanabilir.

GittiGidiyor Tedarikçi Bulma

Gittigidiyor tedarikçi bulma satış yapmak için oldukça önemli noktalardan biridir. Hem fiyat açısından hem de hız açkısından en uygun tedarikçiyi bulmak önemlidir. Burada kişilerin stoklu ya da stoksuz çalışma prensibi göz önünde bulundurulur. Stoklu çalışılmıyorsa tedarikçi ile sürekli olarak iletişim içerisinde olunacaktır. Sipariş alındığında ürünün hızlı tedarik edilebilmesi için satıcının bulunduğu yerden tedarikçi edinmesi önemlidir. Aynı zamanda tedarikçiyle anlaşırken mutlaka her zaman o ürünün olup olmayacağına dikkat edilmelidir. Eğer devamlı bir ürün getirisi yoksa satış aşamasında sorunlar yaşanır.

GittiGidiyor’da Satış Artırma Taktikleri

Gitti gidiyor satış taktiklerine bakılacak olursa ilk olarak ürüne doğru bir kategori seçmektir. Arama motoruna kategori yazıldıktan sonra müşteriler ürüne rahatlıkla ulaşabilmelidir. Ardında ürün hakkında detaylı bir bilgi verilmelidir. Ürünün özellikleri, modeli, markası, bedeni, ölçüsü, garantisi gibi pek çok bilgiye yer verilmelidir. Ardından ürünün markası ve en temel özelliklerini barındıran bir başlık seçilmelidir. Ürünün açıklama kısmına aynı ürün dışında teslimatla ilgili de detaylı bilgiler verilmelidir. Gittigidiyor için görsel seçimi de oldukça önemlidir. Fotoğraflamada ürünün arka kısmı beyaz olmalıdır. Ürünün çekildiği yerin ışığı gün ışığı olmalıdır. Ürünü daha dikkat çekici ve kullanılabilir kılmak için etrafına küçük aksesuarlar da yerleştirilebilir.

Yorum Yap