İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. E-Ticaret
Trendlerdeki Yazı

Çin’den Ürün Getirmek

Çin’den Ürün Getirmek
+ - 1

Çin’den ürün getirmek; e-ticaret gelir kaynağı olan kişilerin tercih ettikleri yöntemlerden bir tanesidir. Birçok e-ticaret firması genel olarak müşterilerinin ihtiyaçlarını daha uygun fiyata karşılamak, ürün skalalarını daha geniş alana yaymak için Çin’den ürün getirtmeyi tercih eder. Tabi ki Çin’den ürün getirmek karlı bir iş olsa bile getirtilebilecek ürünler sınırlı olmaktadır. Tüm detayları bilerek işe giriş yapmak gerekir.

Çin’den Getirtilebilecek Ürünler

Çin’den getirtilebilecek ürünler; hukuki prosedürlerden dolayı sınırlı olmaktadır. Ülkemize girişleri yasak olan ürünleri her ne kadar sipariş etsek bile gümrükten geri dönecektir. Buna rağmen Çin’den birçok ürün tedariki yapılmaktadır. Girişi yasak olan ürünler genel incelenecek olduğu zaman;

  1. Kozmetik ürünleri
  2. Kimyasal ilaçlar
  3. Uyuşturucu maddeler
  4. Canlı hayvanlar
  5. Kumar makinesi
  6. Patlama özelliği olan kimyasal maddeler
  7. Toprak ve gübre, benzin
  8. Hayvan derileri ve Kürkler
  9. Silahlar
  10. Alkollü içecekler gibi ürünlerin ülkemize girişleri yasaktır.

Her ne kadar bu ürünler sipariş edilse bile gümrüklere takılacak ve Çin’e geri dönüşleri sağlanacaktır. Bu yüzden Çin’den ürün siparişi verme düşüncesinde olan kişilerin bu ürünlerden uzak kalması gerekir.

Çin’den Ürün Getirtirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çin’den ürün getirtirken dikkat edilmesi gereken birçok unsur yer almaktadır. Çin menşeili birçok e-ticaret sitesi, alışveriş yapılacak firmaları bulmaya aracı konumunda olmaktadır. Fakat siteleri iyi seçmek gerekir. Firmalar güvenilir mi değil mi teyit edilmesi gerekir.

Toplu bir şekilde ürün anlaşmaları yapılırken yanlış algılarla firmaların güvenilirliklerini tespit etmeden ürün siparişleri vermek halinde dolandırılma söz konusu olabilir.

Çin’den Nasıl Ürün Getirtilir?

Çin’den nasıl ürün getirtilir merak edilir. Belirli adımlara dikkat eden kişiler Çin’den pratik bir şekilde ürün getirtebilecektir. Ürün getirtmek için;

  1. Çin’den ürün getirtmek yani ithalat adımlarını yerine getirebilmek için tüzel kişiliklerin olması gerekir. Şahıs, anonim ya da limited bir şirketin olması şartı vardır.
  2. Çin’den toptan ürün getirtilmesi için istenen ürünler Türkiye’ye girişlerinin yasak olmama şartı vardır.
  3. İstenilen ürünler yasaklı mı değil mi dikkat edebilmek için konu hakkında yardım alınabilir. Türkiye Gümrük mevzuatlarında belirlenen şartları yerine getirip getirmediklerini araştırmak gerekir.
  4. Sipariş verilen ürün gümrükte takılı kalmaması adına gerekli evrakların tam hazırlanması, en ufak eksik kalmaması gerekir.

Çin’den ürün getirtilmesi sırasında işlem rejimlerine tabi olunacak ve iki farklı türden izin alınması gerekir. Bunlardan dahilde işleme izin belgesi gerekir. Bu belgeyi alabilmek için firmaların başvuru formu ile gerekli belgeleri alması şarttır. Gerekli belgeler başvuru formunun yanı sıra kapasite raporu, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi ve yetkili belgesidir. Ticaret Bakanlığı Bölge Müdürlüğü’nden izin alabilmek için yazılı bir şekilde başvuru izin belgesi elektronik ortamlarda yapılması gerekir.

Çin’den Ürün Getirtirken Gümrük Süreçleri

Çin’den ürün getirtirken gümrük süreçleri mali indirme sırasında gerekli evraklar alınarak işlemlere başlanacaktır. Çin’den toptan ürün alındığı sırada ticari faturaların kaşeli ve imzalı bir şekilde hazır bulunması gerekir. Ticari faturalarda satışı yapılan ürünler hakkında detaylı bilgilere yer verilmeli. Bunların yanı sıra ürünlerin ödendiğine dair ödeme dekontlar bulundurulmalıdır. Ardından ürün hakkında bilgilerin yer aldığı koli listeleri yer almalıdır.

Gümrükte alınan ürünlerin neler olduğuna dair inceleme olursa bu belgeler büyük kurtarıcı konumuna olacaktır. Gerekli belgelerden bir diğeri de deniz yolu ürünlerin nakliyelerinin yapıldığına dair deniz ulaşım belgesidir. Ürünler nerede üretildiğine dair gerekli belgeleri yanlarında bulundurmayan kişilerin ticaret odalarına sunması gerekir. Ürünlerin Menşei Şahadetnamesi ile gönderilmesini talep etmek gerekir.

Yorum Yap

Yorumlar (1)

  1. Im pretty pleased to find this great site. I need to to thank you for ones time for this particularly fantastic read!! I definitely loved every little bit of it and I have you saved as a favorite to see new stuff on your blog.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir