İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. E-Ticaret

Amazon’da Satış Yapmaya Nasıl Başlanır?

Amazon’da Satış Yapmaya Nasıl Başlanır?
+ - 0

Amazon’dan satış yapmak özellikle online üzerinden satış yapmak isteyenlerin en çok araştırdığı konular arasında yer alır. Türkiye’de online alışveriş siteleri çok fazla olsa da Amazon dünya çapında bir platform olduğu için satıcılar tarafından daha fazla tercih edilmeye başlanmıştır. Pek çok satıcı için Amazon’un şartları daha uygun olduğu için tercih edilmektedir.

Amazon’da Nasıl Mağaza Açılır?

Amazon satış yapma şartları arasında en önemlisi mağaza açmaktır. Mağaza açmak için ilk olarak satıcı hesabı oluşturmak gerekir. Bunun için Amazon.com adresinden başvuru gerekir. Başvuru sırasında mağaza açabilmek için çeşitli bilgi ve belgeler istenmektedir. Faaliyet belgesi, sicil gazetesi, vergi levhası, imza sirküsü, pay defteri, marka tescil belgesi, hesap cüzdanı bilgileri gibi bilgiler ve belgeler istenmektedir. Bu bilgiler tamamlandıktan sonra şirket üzerinde %25 ve daha fazla pay sahibi olan kişilerin de pasaport ya da arkalı önlü kimlik fotokopisi, ikametgâh belgesi, online nüfus kayıt örneği ve 4B hizmet dökümü ya da 4A hizmet dökümü gerekmektedir. Tüm istenenler tamamlandıktan sonra mağaza açıp satış yapmaya başlanabilir.

Amazon’da Satış Yapmak İçin Yapılacaklar

Amazon’da satış yapabilmek için ilk olarak mağaza açılmalıdır. Ardından Amazon envanterine ürünü eklemek gerekir. Burada site tamamen satıcıyı yönlendirir. Kişiler satış yapacağı ürün için en uygun anahtar kelimeleri açıklama kısmına yazmalıdır. Amazon için görsel seçimi de bu konuda oldukça önemlidir. Uygun görsel ve açıklamayla satışa çıkarılmalıdır. Ürün satıldıktan sonra Amazon satıcıyı bilgilendirir. Ürünün kargosu tamamlanmalı ve gönderilmelidir. Alıcı onay verdikten sonra ise ücret yatar. Belli bir komisyonu da Amazon için kesilir.

Amazon’da Satış Taktikleri

Amazon’da satış taktikleri için en önemli konulardan biri fotoğraflama ve açıklamadır. Paylaşılan ürün uygun ve dikkat çekici fotoğraf ile paylaşılmalıdır. Burada ürünün etrafında çeşitli aksesuarlar da yerleştirilebilir. Açıklama kısmına ise ürün hakkında bir müşterinin merak edeceği her türlü bilgi bulundurulmalıdır. Ürünün markası, boyutu, ölçüsü, kalitesi, kullanıldığı mağaza gibi bilgiler detaylandırılmalıdır. Teslimatla da ilgili bilgilere yer verilebilir. Bu işlemlerin hepsi tamamlandıktan sonra ürün için en uygun başlık seçilmelidir. Bu başlık ürünü arayan kişiler için oldukça önemlidir. Satıcı kaliteli ve fotoğraftakine benzer ürün satarsa müşteriler tarafından olumlu geri dönüşler alır. Bu ise müşterilere güven sağlattığı için bir sonraki satışı oldukça hızlandıran bir durumdur.

Amazon’da Tedarikçi Bulmak

Amazon için tedarikçi bulma oldukça önemli bir konudur. Tüm işlemler tamamlandıktan sonra mutlaka bir tedarikçi bularak satışa çıkarılan ürünlerin müşterilere ulaşabilmesi için tedarikçiye ihtiyaç vardır. Alibaba uluslararası olarak tedarikçi bulma adına en güvenilir yerlerden biridir. Kişiler tedarikçi bulabilmek için tedarik etmek istedikleri ürünü Alibaba’nın arama motoruna yazmalıdır. Burada yüzlerce tedarikçi çıkacaktır. Kişiler kendi ürünlerine en uygun ve aynı zamanda bütçesine de en uygun tedarikçiyi bulabilir.

Yorum Yap